Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 23 Μαρτίου για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...
Συγκέντρωση την Τετάρτη 23 Μάρτη 2016, στις 9 πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλεί το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια. Πρόκειται για κινητοποίηση λόγω της δικαστικής δίωξης τριών εργαζομένων που όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:  «συνελλήφθησαν σε επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση της Κυριακής 28/12/14 έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, η οποία ακολούθησε τη συντονισμένη επίθεση ΜΑΤ και εργοδοσίας ενάντια στην απεργιακή περιφρούρησή μας έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός (ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου)».

«Μπροστά στη δίκη των 3 διωκόμενων συναδέλφων μας, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, σε όλα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητές, σε όλα τα συλλογικά εγχειρήματα αγώνα ανά τις γειτονιές καθώς και στο σύνολο του ταξικού-κοινωνικού κινήματος να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Με σχετικές ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης, με τη συμβολή τους στην ανάδειξη της υπόθεσης και την συμμετοχή τους στις σχετικές κινητοποιήσεις. Αλλά και με τη συμμετοχή τους και στον αγώνα για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας και σε κάθε ταξικό αγώνα που στην ουσία διώκεται μέσα από τη δίωξη των 3 συναδέλφων μας.  

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 23 Μάρτη 2016, 9πμ, δικαστήρια Ευελπίδων. Από την πλευρά μας προχωράμε σε στάση εργασίας στον κλάδο μας για την ημέρα της δίκης».