Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Eργασιακές παρασπονδίες σε εκκλησιαστική επιχείριση καταγγέλλει η ΟΕΧΒΕ

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Τη μη εφαρμογή των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας διαπίστωσε σε επιχείριση κηροπλαστικής, ιδιοκτησίας της Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας ΟΕΧΒΕ. Για το λόγο αυτό στάλθηκε σχετική επιστολή στο Μητροπολίτη.
Παραβιάσεις στην κλαδική ΣΣΕ,  εκ περιτροπής εργασία, αλλά και στο θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των βαρέων και ανθυγιεινών, είναι οι τομείς που διαπιστώθηκαν οι μη εφαρμογές των προβλεπομένων από το νόμο.

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΕΧΒΕ:
«ΠΡΟΣ : Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίω Νήσων Νεκτάριο Ντόβα
Σεβασμιότατε
Μητροπολίτα Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων
π. Νεκτάριε Ντόβα,

Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπεί συνδικαλιστικά όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στους κλάδους της χημικής βιομηχανίας.

Η κηροπλαστική εντάσσετε στην χημική βιομηχανία και οι εργαζόμενοι σε αυτή καλύπτονταν και καλύπτονται μέσα από τη σύμβαση της χημικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στην κηροπλαστική, λόγω της ανθυγιεινότητας της εργασίας είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και θα έπρεπε να τους επικολλούνται τα ένσημα τους στην κατηγορία των ΒΑΕ.
Εκπλαγήκαμε !!! Όταν κατόπιν καταγγελίας που ως Ομοσπονδία έχουμε δεχτεί, οι εργαζόμενοι της κηροπλαστικής που διατηρείται μας ενημέρωσαν ότι ποτέ οι αμοιβές τους δεν ήταν σύμφωνα με την κλαδική ΣΣΕ όπου ανήκουν, της χημικής βιομηχανίας αλλά και ποτέ δεν τους επικολλήσατε ΒΑΡΕΑ ένσημα, όπως ήσασταν υποχρεωμένοι.
Συγχρόνως μας καταγγέλθηκε ότι χωρίς καμία διαβούλευση όπως προβλέπεται από το Νόμο, τους υποχρεώσατε να εργάζονται με το έσχατο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας 2-3 ημέρες την εβδομάδα !!!

Σεβασμιότατε,
Άποψη μας είναι ότι δεν αρμόζει στην εικόνα σας και του ιερού σκοπού που έχετε ως εκκλησία, να έχετε αυτή την αντιμετώπιση στους εργαζόμενους που απασχολείτε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι άμεσα θα καταργήσετε το παράνομο εκ των πραγμάτων μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και θα τακτοποιήσετε όλες της εκκρεμότητές σας.

Σας διαβεβαιώνουμε εκ των προτέρων ότι η Ομοσπονδία (πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί) θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους με συνδικαλιστικές, νομικές και όποιες άλλες ενέργειες χρειαστούν για να δικαιωθούν από την παραβατική και άδικη συμπεριφορά που έχουν υποστεί.
Με σεβασμό και εκτίμηση».