Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας



Κατά την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας  που πραγματοποιήθηκε σε 2 συνεδριάσεις στις 29/01 και 02/02/16 και κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 30/01 αποφασίστηκε:

- Για την επέτειο της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στις 10/02, κήρυξη στάσης εργασίας 12-3μμ και διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης στο χώρο του Νοσοκομείου για να τιμήσουμε τους 4 συναδέλφους που χάθηκαν αλλά και για να αναδείξουμε τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο της Υγείας (πολύμηνη έλλειψη αναισθησιολόγου κλπ) στην περιοχή που διογκώνονται και μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στις συνθήκες υγειονομικής γύμνιας που επικρατούσαν την εποχή που έπεσε το ελικόπτερο. Κάλεσμα προς μαζικούς φορείς, συλλόγους και κατοίκους για συμμετοχή σ’ αυτή την συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα.


Παράλληλα αποφασίστηκε:
- Παρέμβαση του Συλλόγου για το ζήτημα της καθαριότητας στο χώρο του Νοσοκομείου που είναι πιο προβληματική από ποτέ, το ιδιωτικό συνεργείο και την απαράδεκτη στάση του εργολάβου που πατάει στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης, καταστρατήγησης των κανόνων και απόλυτης εκμετάλλευσης του προσωπικού. Μεταξύ άλλων έγγραφη καταγγελία για το ζήτημα σε συνέχεια της σχετικής αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας στην συνάντηση που έγινε στις 11/12/15.

- Παρέμβαση για τα κενά στην εφημεριακή κάλυψη του Νοσοκομείου. Για τον λόγο αυτό διακόπηκε η Γ.Σ. στις 29/01 προκειμένου να σταλεί κατεπείγον έγγραφο προς την ΔΥΠΕ και να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε να υπάρχει πάντα ειδικευμένος ή αγροτικός γιατρός στο χώρο του Νοσοκομείου κατά την διάρκεια των εφημεριών. Το πρόβλημα έγινε οξύτερο λόγω της μετακίνησης των αγροτικών γιατρών στους Φούρνους τον περασμένο μήνα, την μονίμως προβληματική στάση κάποιων γιατρών και προπαντός λόγω των κενών στελέχωσης, που όλο και μεγαλώνουν, με ευθύνη της ΔΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.