Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μακεδονικός Νεάπολης: Επιτυχίες στα γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά και στο στίβο της κοινωνικής αλληλεγγύης




Toυς ξέραμε, τους εκτιμούσαμε και τους εκτιμούμε, είχαμε γράψει για το κοινωνικό τους έργο στο βιβλίο "Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα" και χαρήκαμε που την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου πήραν το κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, γιατί συνεχίζουν στην ίδια ρότα του αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μακεδονικός Νεάπολης, για να το πούμε απλά, είναι μάγκες!!!

Aπό την ιστοσελίδα του Μακεδονικού για εκδήλωση λίγο καιρό πριν:
"Όλοι μαζί, μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης για την «αλυσίδα» των ανθρώπων που εδώ και τόσο καιρό εγκαταλείπουν την χώρα τους εξαιτίας του πολέμου, ευελπιστώντας σε μία καλύτερη ζωή τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου μας θα περάσουν τμηματικά από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα υπάρχει στο γήπεδο μας και θα αφήσουν το δικό τους «δώρο» δείχνοντας έμπρακτα με την κίνηση τους αυτή, την στήριξή τους σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όλα τα είδη που θα μαζευτούν θα αποσταλούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Στο γήπεδο του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ επίσης θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα την ίδια μέρα και μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής, με παιδικές ζωγραφιές από τα παιδιά των τμημάτων ακαδημίας με θέμα την ειρήνη, τον πόλεμο και τους πρόσφυγες".