Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων για την έγγραφη επίπληξη των 5 εκπαιδευτικών της Α’ βάθμιας στην Ικαρία.



φωτο αρχείου

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                                               Εύδηλος 15/02/2016
Τηλ: 22750  31026                                         
 Άρ. Πρωτ.: 
Φαξ: 22750 31026

                                                             


Προς: ΔΙΠΕ Σάμου, Περιφερειακό Διευθυντή   Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου 

                                                            Κοιν: ΔΙΔΕ Σάμου, Σχολεία ευθύνης μας, ΜΜΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, τοπικά σωματεία

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων για την έγγραφη επίπληξη των 5 εκπαιδευτικών της Α’ βάθμιας στην Ικαρία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου να επιβάλει την ποινή της έγγραφης επίπληξης σε πέντε συναδέλφισσες μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (3 δασκάλες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραχών και 2 μέλη του ΔΣ). Η απόφαση ανήκει στον προηγούμενο προϊστάμενο κο Ζαβουδάκη και μάλιστα συνιστά την τελευταία πράξη του, πριν αποχωρήσει από την ΔΙΠΕ Σάμου.

Γνωστός μας για τον αυταρχισμό και την αλαζονεία του από την περσινή υπόθεση της δίωξης συναδέλφου της Β’ βάθμιας, ο κος Ζαβουδάκης επέλεξε ακόμη και την τελευταία στιγμή της θητείας του να αφήσει μια ακόμη παρακαταθήκη διοικητικής αυθαιρεσίας και εκδικητικής συμπεριφοράς.
Το «αδίκημα» των τριών εκπαιδευτικών ήταν η θέληση τους, ενάντια στην συνεχή άρνηση της διευθύντριας,  να πραγματοποιηθεί σύλλογος για προβλήματα λειτουργίας του σχολείου που έκριναν ότι πρέπει να συζητηθούν. Από εκεί και πέρα συνάντησαν απέναντι τους τον παραλογισμό και την αλαζονεία της διοίκησης του σχολείου και της ΔΙΠΕ.

Χωρίς να μπαίνει στον κόπο η διοίκηση να τοποθετηθεί στην ουσία του ζητήματος (τι πρέπει να κάνει ο διευθυντής όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ζητούν την σύγκληση συλλόγου), ανακάλυψε (μετά από «ενδελεχή μελέτη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) παρατυπίες σε ασήμαντες λεπτομέρειες (όπως στο αν ορίστηκε κάποιος από τους εκπαιδευτικούς πρόεδρος της έκτακτης συνεδρίασης..!). Το αποτέλεσμα και ο στόχος της πράξης  του κου Ζαβουδάκη για μια ακόμη φορά, ο ίδιος. Η τρομοκράτηση, η πειθάρχηση και η συμμόρφωση των εκπαιδευτικών πέρα από κάθε δημοκρατική λογική και ενάντια σε κάθε αρχή ουσιαστικής λειτουργίας των σχολείων.

Σε μια περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, η γραπτή επίπληξη μπορεί να αποτελέσει βαρίδι στο επαγγελματικό μέλλον ενός εκπαιδευτικού. Και επειδή κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι δεν θα συμβεί αυτό στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι ευθύνες για την κατάφωρη αυτή αδικία σε βάρος των πέντε εκπαιδευτικών βαραίνει την ΔΙΠΕ Σάμου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις πέντε συναδέλφισσες και καλούμε την νυν Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή   Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου με απόφαση τους να ανακαλέσουν-ακυρώσουν την έγγραφη επίπληξη.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας
Πετράκης Βασίλης                                                                        Δάμαλος Χρήστος