Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Το άγαλμα του «Εργάτη» κοσμεί την πόλη της Ελευσίνας


...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Με μία τελετή δείγμα σεβασμού και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Ιανουαρίου τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος αφιερωμένου στον «Εργάτη» της εργατούπολης της Ελευσίνας. Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από τον Ελευσίνιο γλύπτη Κώστα Καζάκο και δωρήθηκε στο Δήμο Ελευσίνας.


Όπως αναφέρει ο Δήμος Ελευσίνας: "Οι εκδηλώσεις για τα αποκαλυπτήρια ξεκίνησαν στο χώρο των παλιών αποθηκών της Ελαιουργικής με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου και ομιλίες από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Δυτικής Αττικής (ΕΚΕΔΑ) Βαγγέλη Λίγγο και τον Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά.

Πριν από τις ομιλίες προβλήθηκε βίντεο με παλιές φωτογραφίες εργατών της γης, των εργοστασίων, του λιμανιού, από αρχεία του Δήμου και συμπολιτών μας. Επίσης λειτούργησε έκθεση με παλιές φωτογραφίες στο χώρο της Ελαιουργικής. Έκθεση που παραμείνει για ορισμένες ημέρες στο φουαγιέ του Δημαρχείου Ελευσίνας.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο χώρο του κυκλικού κόμβου μπροστά από την Ελαιουργική, όπου έγινε η αποκάλυψη του αγάλματος από το Δήμαρχο Ελευσίνας, τον Πρόεδρο του ΕΚΕΔΑ και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής".

Σχετική είδηση: Ελευσίνα: Αποκαλυπτήρια του γλυπτού του «Εργάτη» την Κυριακή 17 Ιανουαρίου