Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Kλεψιμέϊκη "δημοσιογραφία" στο διαδίκτυο




Στη δημοσιογραφία υπάρχουν σχολές και σχολές, μεταξύ αυτών και η σχολή της αντιγραφής της δουλειάς άλλων, που χωρίς κόπο, χωρίς τρόπο αντιγράφει τη δουλειά άλλων και σε ορισμένες περιπτώσεις την υπογράφει κιόλας σα να είναι δικιά της. 

Το ζήσαμε λοιπόν και αυτό και συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 11/12/2015 έγραψα και ανάρτησα στο www.ert.gr  θέμα για τις εξελίξεις στη χρήση του Παλαί Γαλατσίου και τις αντιδράσεις των Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας.

το μαϊμουδένιο ρεπορτάζ δύο μέρες μετά
Την Κυριακή 13/12/2015 το πρωί το ίδιο θέμα με μία μόνο αλλαγή στη φράση του πρωτότυπου δικού μου και συγκεκριμένα  «Όπως είχε αποκαλύψει στο παρελθόν το www.ert.gr, η κινητικότητα γύρω από το Παλαί δείχνει να συνδέεται με τη μελλοντική κατασκευή σταθμού μετρό στην περιοχή, που θα της δώσει αξία», από την οποία αφαιρέθηκε – χειρουργήθηκε το χρωματισμένο τμήμα, το ρεπορτάζ αναρτήθηκε στο crashonline και τελείωνε με την υπογραφή «Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης».

Εκτός από το απαράδεκτο της λογοκλοπής, ήταν και μπαγιάτικο αφού ήταν ήδη σε εξέλιξη η κινητοποίηση στο Παλαί Γαλατσίου στην οποία συμμετείχα.
Πάντα πίστευα ότι η οκνηρία δεν είναι μόνο σωματικό φαινόμενο, αλλά συνδέεται και με την ταχύτητα σκέψης.

Έγιναν οι σχετικές καταγγελίες στα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ και περιμένουμε.
H αναφορά των πηγών της είδησης είναι στοιχείο σεβασμού του κόπου των άλλων και στην τελική αν ένα θέμα δίνει αφορμή και σε άλλους, υπάρχει η μαγεία του να κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ ψάχνοντάς το οι ίδιοι, αντί να αντιγράφουν και να κοτσάρουν και υπογραφή!!

Y.Γ. και μία αναγκαία διευκρίνηση: η κριτική γίνεται για τα επαγγελματικά ΜΜΕ που κλέβουν ασύστολα. Στον αντίποδα το blog δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις (αναφοράς πηγής) για κινηματικά social media και blogs που μπορούν να αναδημοσιεύουν ό,τι τους κάνει κέφι, προκειμένου κινηματικές δράσεις να γίνουν γνωστές.