Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μία υπόσχεση που γίνεται πράξη



φωτο με τον Κ. Μότση

Ήταν 11 Ιουνίου 2015 στο προαύλιο της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, δύο χρόνια μετά το "μαύρο", όταν είχα την ευκαιρία να τα πούμε με την Κική, που αν και δεν έχει την όρασή της είναι ιδιαίτερα ενεργή στο κοινωνικό πεδίο, αλλά και στο αθλητικό αφού έτρεξε στο δρόμο που έγινε στις εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Καλογρέζας, φυσικά με τη βοήθεια συνοδού. 

Μου ζήτησε το βιβλίο «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα», αλλά και να της γνωρίσω τον Κώστα Μότση, «πατριάρχη» του αθλητικού ρεπορτάζ, η φωνή του οποίου ραδιοφωνικά της έδινε πληροφορίες για τον αθλητισμό επί σειρά ετών και τη βοηθούσε να «ζωγραφίζει» αθλητικές συναντήσεις. 

Επίσης μου ζήτησε να πάμε μαζί σε κάποιο γήπεδο για να ακούσει την ατμόσφαιρα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. 

Τα δύο πρώτα εκπληρώθηκαν αμέσως μόλις τα ζήτησε. Το τρίτο λόγω της λήξης της αγωνιστικής περιόδου, το αφήσαμε για τώρα για το φθινόπωρο. Έτσι με κριτήριο γεωγραφικό, απόστασης σπιτιού από το γήπεδο, με τη βοήθεια συναδέλφων που έχουν επαφές με την ΑΕΚ έγινε η συνεννόηση ώστε να εξασφαλιστεί μία διπλή πρόσκληση (η ίδια και συνοδός) για τον αγώνα ΑΕΚ – Ηρακλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Θέλω να ευχαριστήσω το συνάδελφο Νίκο Αγγελίδη που έκανε την επικοινωνία με την ΑΕΚ, καθώς και το γραφείο Τύπου της ομάδας για την ανταπόκριση.

Θα ακολουθήσουν επαφές με δύο – τρείς ομάδες ώστε να υπάρξει πιο σφαιρική αντίληψη της ατμόσφαιρας στα γήπεδα.