Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις απολύσεις από το Μακεδονία TV



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόλυση τριών εργαζομένων από τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV». Οι νέες απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα ανθρώπων με πολλά χρόνια παρουσίας στο σταθμό, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας στον χώρο των ΜΜΕ.
Οι καναλάρχες κάθε είδους, ανενόχλητοι από τα κόμματα εξουσίας με τα οποία διατηρούν σχέση συνεργασίας και διαπλοκής για να προωθούν τα συμφέροντάς τους, έχουν επιβάλλει μια εργασιακή ζούγκλα και εργασιακές συνθήκες γαλέρας, εκτινάσσοντας στα ύψη τα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε υποσχεθεί ότι θα «βάλει τάξη» σ’ αυτό το καθεστώς ασυδοσίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, συμβιβάστηκε πολύ γρήγορα με τα αφεντικά των ΜΜΕ, όπως άλλωστε συνθηκολόγησε και με τα επιτελεία της ΕΕ υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απολυμένους της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV» και στην Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής  Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας, που έχει κηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο χώρο για να ανακληθούν οι απολύσεις. Παλεύουμε συνολικά για να απαγορευτούν οι απολύσεις ώστε να μη μπορεί η εργοδοσία κάθε είδους να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους. 

Τα εργατικό κίνημα της πόλης πρέπει να σταθεί στο πλευρό των απεργών και των απολυμένων, με συντονισμό και οργάνωση των αγώνων από τα κάτω, με προοπτική μια κοινωνία στην οποία οι ανάγκες μας θα είναι πάνω από τα κέρδη του κεφαλαίου.