Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιφασιστικές δραστηριότητες στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου

 Αντιφασιστικές - αντιρατσιστικές δραστηριότητες ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ, τόσο με κάλεσμα για σύσκεψη στον Πειραιά την Κυριακή 6/9, όσο και με συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Αναλυτικά:


1)Ανοιχτή αντιφασιστική σύσκεψη, Κυριακή 6/9, στις 7μμ, Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 47,ισόγειο Nα οργανώσουμε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, να ματαιώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.

Ανοιχτή αντιφασιστική σύσκεψη, Κυριακή 6/9, στις 7μμ , Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 47,ισόγειο

Nα οργανώσουμε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, να ματαιώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή προχωρά σε ανοιχτή φασιστική πρόκληση και καλεί σε δήθεν «πολιτική εκδήλωση» στη Πλατεία Κοραή την Παρασκευή 11/9, 7μμ με ομιλητή τον φύρερ Μιχαλολιάκο. Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκαλούν και επιχειρούν να νομιμοποιήσουν ξανά την παρουσία των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων ψαράδων, μεταναστών, αγωνιστών της αριστεράς και των κινημάτων στον Πειραιά.

Πρόκειται για βάναυση προσβολή των δημοκρατικών αισθημάτων και της μνήμης ιδιαίτερα του Πειραϊκού λαού αλλά και όλων μας. Στη Πλατεία Κοραή θα βρίσκονται όλα τα περίπτερα οργανώσεων της αριστεράς, δεν χωράνε οι ναζί δολοφόνοι.

Επιλέγουν το Πειραιά προσδοκώντας την στήριξη των εφοπλιστικών γραφείων και των μεγαλοεργολάβων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, των αφεντικών που τους έκαναν πλάτες. Οι ναζί της Χρυσής Αυγής είναι οι πιο άθλιοι υπηρέτες των επιχειρηματιών . Έστησαν διασπαστικό κίτρινο σωματείο στη Ζώνη για να σπάσουν τα μεροκάματα και να διαλύσουν την συνδικαλιστική συλλογική οργάνωση των εργατών.

Οι ναζί δεν χωράνε στη Βουλή και στις γειτονιές μας. Είναι ώρα να συνεχίσει η δίκη χωρίς άλλα εμπόδια και να μπούνε βαθιά στη φυλακή για να πληρώσουν για τα ατέλειωτα εγκλήματα που διέπραξαν με την κάλυψη των Μπαλτάκων της ΝΔ και της ΕΛΑΣ. Οι μεθοδεύσεις για να πέσουν στα μαλακά συνεχίζονται με αποφυλακίσεις των τραμπούκων που πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις στο Πέραμα και το Κερατσίνι και των ηθικών αυτουργών-βουλευτών που τους καθοδήγησαν.

Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά, τις δημοτικές κινήσεις , όλες τις συλλογικότητες σε σύσκεψη την Κυριακή 6/9, στις 7μμ για να οργανώσουμε αντιφασιστικό συλλαλητήριο και να ματαιώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.


2)ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Δευτέρα, 7 Σεπτέμβρη, 1μμ, Αίθουσα ΑΔΕΔΥ, Φιλελλήνων και Ψύλλα 2. Καμία πολιτική νομιμοποίηση στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη, με κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ, το Δήμο Κορυδαλλού και την ΚΕΕΡΦΑ στις 8πμ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 18/09 κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά από οργανωμένη επίθεση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Στη συνέντευξη τύπου, η ΚΕΕΡΦΑ θα παρουσιάσει, με τη βοήθεια δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατάλογο δεκάδων καταδικαστικών αποφάσεων για την εγκληματική δράση των μελών της ναζιστικής οργάνωσης.

Η ΚΕΕΡΦΑ έχει απευθύνει έκκληση στα κόμματα της αριστεράς ΚΚΕ-ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αντιπαλέψουν την προσπάθεια να πλασαριστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή ως «εξημερωμένο αντιμνημονιακό κόμμα» που δικαιούται διευκολύνσεων στην προεκλογική περίοδο, όπως τηλεοπτική κάλυψη, περίπτερα, ανοικτές συγκεντρώσεις κλπ.

Παρεμβαίνουν:

-Δικηγόροι της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

-Ελευθερία Κουμάντου, GoldenDawnWatch

-Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα

-Γιώργος Μακρυνός, Δήμος Κορυδαλλού

-Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ

-Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας