Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Δύο χρόνια ασυμβίβαστου κι ανυποχώρητου αγώνα μέχρι το τέλος...



Δύο χρόνια μετά το "μαύρο" στην ενημέρωση, το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων...
Δύο χρόνια γεμάτα στιγμές ατομικής αξιοπρέπειας και συλλογικού αγώνα...
Δύο χρόνια δύσκολων μα και όμορφων στιγμών, στερήσεων και απωλειών μα και αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας...
Δύο χρόνια που "ανάπνευσε" η κοινωνία από ελεύθερη ενημέρωση, χάρη στη δράση των απολυμένων, τη συγκινητική κι ενεργή συμμετοχή των αλληλέγγυων...
Δύο χρόνια ασυμβίβαστου κι ανυποχώρητου αγώνα μέχρι το τέλος...
Συνεχίζουμε…
 τον αγώνα μας για μια ελεύθερη φωνή στην ενημέρωση, για να έχει βήμα ο αγωνιζόμενος λαός, ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες, όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας μας.
Γιορτάζουμε το πρώτο βήμα και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στα Τρίκαλα, στο προαύλειο του Πνευματικού Κέντρου, Γαριβάλδη 8, γιορτάζουμε με τους αλληλέγγυους και όλη την κοινωνία τον αγώνα δύο χρόνων.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 το βράδυ.
Στις 8:30 θεατρική παράσταση με το έργο «Ο Μαρξ στο Σόχο» από τη θεατρική ομάδα «Φάντης Μπαστούνι»
Στις 10:00 μουσική βραδιά με το ρεμπέτικο συγκρότημα της Κληματαριάς.
 
ΕΡΑ Τρικάλων
 
 
 
 
 
 
 
 

ΕΡΑ Ιωαννίνων: Μείναμε, παλέψαμε, νικήσαμε


ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Μείναμε, παλέψαμε, νικήσαμε

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η ΕΡΑ Ιωαννίνων προετοιμάζεται για το πλαίσιο των εκδηλώσεων, μετά το διετή αγώνα ενάντια στο μαύρο της προηγούμενης συγκυβέρνησης.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν τον κοινό αγώνα που οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της τοπικής ΕΡΑ έδωσαν μαζί με τους αλληλέγγυους πολίτες και την τοπική κοινωνία επί 24 συνεχείς μήνες. Η ερχόμενη Πέμπτη, 11 Ιουνίου, αποτελεί μέρα δικαίωσης για όλους όσοι πίστεψαν στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και των περιφερειακών σταθμών και τάχθηκαν υπέρ της ελεύθερης έκφρασης.

Στην πρόσφατη συνέλευση αποφασίστηκε η αποφράδα μέρα του σκότους, της αλαζονείας και του αυταρχισμού, η 11η Ιουνίου του 2013, να μετατραπεί σε μέρα γιορτής.

Οι απολυμένοι - εργαζόμενοι  που κράτησαν ανοιχτό τον ιστορικό σταθμό επί 24 μήνες, σεβόμενοι την ιστορία του και την προσφορά του και ακολουθώντας την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για μια ελεύθερη έκφραση και ισχυρή φωνή σε όλη την Ήπειρο, καλούν όλους τους πολίτες που συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο σ΄ αυτό το μεγάλο –και σε διάρκεια- αγώνα να είναι παρόντες και στη γιορτινή ημέρα της φετινής 11ης Ιουνίου.

Την ερχόμενη Πέμπτη τα μικρόφωνα της ΕΡΑ Ιωαννίνων θα είναι ανοιχτά στους φορείς και τους πολίτες από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου όποιος και όποια θέλει να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας ή να ασκήσει κριτική στους θιασώτες του μαύρου. Το απόγευμα, και σε συνεργασία με το Διασωματειακό των Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον πεζόδρομο της ΕΡΑ και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Από τις 8.30 το βράδυ και μετά θα ακολουθήσει η γιορτή με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων και συγκροτημάτων της πόλης, απ΄ όλο το μουσικό φάσμα,  με κρασί και μεζέδες, που μπορεί να ενισχυθούν με την προσφορά των συμμετεχόντων.

Η γιορτή της φετινής 11ης Ιουνίου, με αφορμή και  την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Ιωαννίνων, αφορά την τοπική κοινωνία και όλη την Ήπειρο. Οι απολυμένοι - εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

 Γιατί εκτός από τη συμμετοχή στον αγώνα θέλουμε  να υπάρχει και συμμετοχή στη νίκη.

 Τέλος, να σημειωθεί ότι στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της τοπικής ΕΡΑ έμειναν όρθιοι όλο αυτό το διάστημα δέκα συνολικά απολυμένοι εργαζόμενοι: Εύα Χατζηπαυλή, Βαρβάρα Μάντζιου, Αγγελική Παππά, Άντα Κωσταδήμα, Ελένη Στεργιοπούλου, Βάσω Γκόρου, Παναγιώτης Τζόκας, Κώστας Σολωμός, Βασίλης Παππάς και Σωτήρης Αργύρης.