Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η ομάδα με τους Καριώτες της Εύβοιας



Γιάννης Κουτσουφλάκης

Πάνε χρόνια κάπου στα μέσα του 1995 που όντας συνδρομητής σε μια αθλητική εφημερίδα της Εύβοιας, έκπληκτος είδα στη σύνθεση μιας ομάδας των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ευβοίας, παραπάνω από τη μισή σύνθεση να έχει επίθετα που συναντάμε στην Ικαρία. Τουλάχιστον 5-6 Κουτσουφλάκηδες έπαιζαν στην ομάδα, χώρια οι άλλοι.







Αναφέρομαι στη Δόξα Προκοπίου (το Προκόπι βρίσκεται κοντά στο Μαντούδι). Μάλιστα εκείνα τα χρόνια ο Διαμαντής Κουτσουφλάκης ήταν φοβερός σκόρερ.







Ο αείμνηστος πρόεδρος της Δόξας
Πράγματι πριν από αρκετές δεκαετίες, καριώτες που έφυγαν από το νησί για αναζήτηση δουλειάς βρέθηκαν στην περιοχή, ρίζωσαν και συνέχισαν τη ζωή τους εκεί. Αν δεν κάνω λάθος η πρώτη γενιά των εσωτερικών μεταναστών ήταν καρβουνιάρηδες, επάγγελμα που εκείνα τα χρόνια ήταν διαδεδομένο στην Ικαρία.







 Όπως έχω μάθει δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει και εκδρομές από ικαριακούς συλλόγους της Αθήνας στο Προκόπι και καλά κάνουν και συντηρούν αυτή τη σχέση. 









Βρήκα μερικές φωτογραφίες από το facebook της Δόξας Προκοπίου και είπα να τις αναδημοσιεύσω, όπως και μια σύνθεσή της από αγώνα της περιόδου που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.












Ο Δ. Κουτσουφλάξης - δεξιά


H Δόξα Προκοπίου με σύνθεση του Απριλίου 2015: Παμφίλης, Μορφούλης Γ, Πουλιπούλης, Ανδρέου Σ (46' Μούντριζας), Καλάης, Κανελόπουλος, Δασκαλόπουλος, Μορφούλης Θ, Κουτσουφλάκης, Γεργίου, Δημάκος(77' Σταμούλος).