Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τζάμπολ για τους πρωταθλητές Αιγαίου με φόντο τη λιτότητα


φωτο προσωπικού αρχείου: μπαράζ 2012 Παπάδος Γέρας - Ίκαρος Ικαρίας:86 - 50


Γι άλλη μια χρονιά θα διεξαχθούν στην Αθήνα και για να ακριβολογούμε στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου Καλλιθέας, οι αγώνες για το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ εθνική κατηγορία ανδρών στο μπάσκετ (οι γυναίκες για την αντίστοιχη διοργάνωση θα αγωνιστούν στο κλειστό γήπεδο του Μετς). Μιλάμε για ομίλους ανδρών και γυναικών στους οποίους συμμετέχουν οι πρωταθλητές των νομών του Αιγαίου, πλην Κρήτης.

Από το 2010 που μπήκε η χώρα στις μνημονιακές περιπέτειες, είναι εμφανής ο επηρεασμός της αθλητικής δραστηριότητας ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν από πίσω πρόεδροι και σχήματα με άλλες ανθηρές από οικονομική άποψη, δραστηριότητες.

Αφορμή για το σχόλιο μας έδωσε η παραίτηση – δήλωση μη συμμετοχής του πρωταθλητή Λέσβου, της ομάδας του Παπάδου Γέρας, ομάδας με πολλούς τοπικούς τίτλους στο ενεργητικό της, αλλά και με καλές παρουσίες στη Γ΄ εθνική κατηγορία. 

Έτσι απέμειναν ο πρωταθλητής Κυκλάδων Πανναξιακός, ο πρωταθλητής Δωδεκανήσων Ιπποκράτης Κω, η πρωταθλήτρια του νομού Σάμου Αναγέννηση Σάμου και ο Όμηρος Καλλιμασιάς από τη Χίο (με τον Ικαριώτη Βαγγέλη Τσουρή στο ρόστερ του), που θα αγωνιστούν από την Τετάρτη 24 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 27 Ιουνίου. Το αρχικό πρόγραμμα ήταν μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουνίου, αλλά η παραίτηση του Παπάδου Γέρας το συρρίκνωσε.

Θυμηθήκαμε τα μπαράζ του 2010 που η πρωταθλήτρια Αναγέννηση Ρόδου, μετά την κατάκτηση της ανόδου διαλύθηκε σαν ομάδα, αφού την εγκατέλειψαν οι αιμοδότες της. Ακολούθησε η παραίτηση του δεύτερου ΒΑΟΛ Χίου από το δικαίωμα ανόδου και τελικά ανέβηκε ο τρίτος ΠΑΣ Ίκαρος και έτσι απέκτησε και η Ικαρία την εμπειρία συμμετοχής σε εθνική κατηγορία.

Από τότε μέχρι τώρα το ποιοι θα ανέβουν τελικά και το πόσοι θα πέσουν από την προηγούμενη κατηγορία, σε πολλά αθλήματα, δεν προκύπτει μόνο από τα όσα καταχτήθηκαν ή χάθηκαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά στο κατά πόσο μπορούν τα σωματεία να αντιμετωπίσουν αυξημένους προϋπολογισμούς που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε εθνική κατηγορία (πχ ταξίδια, διανυκτερεύσεις, κλπ).

Γι άλλη μια φορά θα πούμε ένα μπράβο σε όσους «τα τρέχουν» και τα κρατάνε όρθια και αυτοί ξέρουν και κρίνουν μέχρι πού φτάνουν οι οικονομικές δυνατότητες για κάτι παραπάνω.

Συνεπώς καλά κάνουν και δεν αιμορραγούν εκεί που η επιλογή μπορεί να δώσει τη συμμετοχή σε εθνική κατηγορία και ακολούθως οι οικονομικές συνέπειες να οδηγήσουν σε πολύχρονο μαρασμό, μέχρι να ξαναορθοποδήσει ο σύλλογος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα προσπαθήσουμε στο βαθμό που οι αυξημένες μας επαγγελματικές υποχρεώσεις το επιτρέψουν, να δώσουμε το παρόν στο κλειστό του Έσπερου και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Επισυνάπτουμε και το πρόγραμμα:

Τετάρτη 24 Ιουνίου

17.00 ΜΑΣ Όμηρος Καλ.-ΑΣ Αναγγένηση Σ.

19.00 Πανναξιακός ΑΟΝ-ΑΣΚ Ιπποκράτης



Πέμπτη 25 Ιουνίου

17.00 ΑΣΚ Ιπποκράτης-ΑΣ Όμηρος Καλ.

19.00 ΑΣ Αναγέννηση Σ.-Πανναξιακός ΑΟΝ



Παρασκευή 26 Ιουνίου

16.00 Πανναξιακός ΑΟΝ-ΑΣ Όμηρος Καλ.

18.00 ΑΣ Αναγέννηση Σ.-ΑΣΚ Ιπποκράτης
φωτο αρχείου: μπαράζ 2012 Παπάδος Γέρας - Ίκαρος Ικαρίας:86 - 50