Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μνήμες και ιστορικές διαδρομές στο βιβλίο: "Νέα Ιωνία - Ταξίδι στο χρόνο"


 ...αναδημοσίευση από το ertopen...

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ - Καθημερινή Εφημερίδα της Ν. Ιωνίας στο Διαδίκτυο , με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε την έκδοση ενός κορυφαίου εκδοτικού έργου για την πόλη της Ν.Ιωνίας με τη μορφή συλλεκτικού βιβλίου-λευκώματος, με τον τίτλο ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. Η έκδοση απεικονίζει συνοπτικά, με ιστορικά στοιχεία, διαχρονικά, τις σημαντικότερες στιγμές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πόλης και μια μοναδική συλλογή πλούσιου και σπάνιου φωτογραφικού υλικού από την ίδρυση της Ν. Ιωνίας έως σήμερα.

Υπεύθυνος συγγραφής του έργου είναι ο κ. Χάρης Σαπουντζάκης, συγγραφέας, τ.Αντιδήμαρχος και σημερινός πρόεδρος (επί σειρά ετών) του ιστορικού συλλόγου της πόλης μας, «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας». Όπως δήλωσε ο εκδότης κ.Μαγκαναδέλλης στην παρουσίασή  του βιβλίου: «Η εποχή μας είναι μια σύνθεση αβεβαιότητας και αγωνίας των πολλών για επιβίωση. Εμείς όμως από εδώ θα εκπέμψουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, βλέποντας τον πλούτο και τη δύναμη της ψυχής όλων των Ιωνιωτών. Γνωρίζοντας τον δυναμισμό σας, την έκφραση των ιδεών σας, την ποιότητα, το αγωνιστικό πνεύμα, την επαγγελματική ιδιοφυΐα σας. Όλα αυτά δηλαδή που ανέδειξαν τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, ιδρυτές της πόλης μας, που συνδέουν το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον της αγαπημένης μας Πολιτείας, της Ν.Ιωνίας».
Σκοπός της έκδοσης είναι η διαχρονική ανάδειξη της προσφοράς της Νέας Ιωνίας στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, η προβολή της στο ευρύ κοινό και η οικονομική ενίσχυση δεκάδων τοπικών συλλόγων που θα ενισχυθούν οικονομικά μέσω της παραχώρησης από την ΙΟΝΙΑΝΕΤ δωρεάν ποσότητας αντιτύπων του έργου, με το δικαίωμα πώλησης και παρακράτησης του 100% των εισπράξεων.