Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Ιωνία


Οι εξελίξεις στη χώρα μας είναι ραγδαίες. Η επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ και τους τοκογλύφους δανειστές (συνεταίρους κατά μία άλλη έκφραση ) είναι φανερό ότι θα ενταφιάσει για πάρα πολλά χρόνια τις ελπίδες του εργαζόμενου λαού. Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα τρίτο «αριστερό» μνημόνιο που θα βαπτιστεί «έντιμος συμβιβασμός».

Όμως αυτός ο «έντιμος συμβιβασμός» περιλαμβάνει μια σειρά από «ανέντιμα» χαρακτηριστικά:

• Συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ήδη ο ΟΛΠ και τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν πάρει το δρόμο τους, ενώ το τερατούργημα που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ όχι μόνο δεν καταργείται αλλά αντίθετα αναβαθμίζεται.

• Η αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, παραπέμπεται για μετά τον Οκτώβρη και βλέπουμε, ενώ ήδη ακούγονται «περίεργες φωνές» που μιλάνε για το 2016 ίσως και το 2017.

• Οι κόκκινες γραμμές έχουν ήδη ξεθωριάσει. Η κατάργηση του μνημονίου «με ένα νόμο και σε ένα άρθρο» αποδεικνύεται «σχήμα λόγου».

• Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει προς το παρόν και βλέπουμε για αργότερα (πώς λέμε ουδέν μονιμότερο του προσωρινού;) με τι και αν θα αντικατασταθεί.

• Προωθείται η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και η μετάταξη των βασικών ειδών διατροφής σε μεγαλύτερο συντελεστή.

Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί, ωστόσο είναι νομίζουμε φανερό από τα παραπάνω ότι έχουμε να κάνουμε με την πλήρη χρεοκοπία της λογικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μίλαγε για «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» και η μετατροπή της σε «όχι ρήξη μόνο υποταγή».

‘Έχει χρεοκοπήσει η λογική ότι μπορεί εντός του ευρώ και της ΕΕ- που δεν είναι το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι αλλά η σφηκοφωλιά των ιμπεριαλιστών-, να υπάρξει αξιοπρεπές μέλλον για την εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία. Μόνο η ρήξη με τους δανειστές και το ευρώ η αποδέσμευση από την ΕΕ με άμεση διαγραφή του χρέους , με στάση πληρωμών , με κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας πορείας στην οποία το κεφάλαιο θα χάσει κέρδη και δύναμη και η εργατική τάξη οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα για το μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό. Για να μην υπογραφή καμιά συμφωνία. Για να υπάρξει ένα μαζικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με την κοινή δράση όλων των ανυπόταχτων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς.

Καλούμε στην εκδήλωση συζήτηση που πραγματοποιεί η τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Ιωνίας-Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης την

Παρασκευή 29 Μαΐου στις 19.30

στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ν. Ιωνίας,

Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου (κοντά σε ΗΣΑΠ), με ομιλητές τους:

Δραγανίγο Αντώνη, Σηφακάκη Γιάννη, μέλη ΚΣΕ, Τουλιάτο Χρίστο, μέλος ΠΣΟ

Τοπική επιτροπή Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας – Μεταμόρφωσης