Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πραξικόπημα και νέο Μνημόνιο στον ΕΔΟΕΑΠ


Χειρότερες μέρες για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!


Το πραξικόπημα στον ΕΔΟΕΑΠ ολοκληρώνεται. Η ιδιότυπη συμμαχία των παραδοσιακών και δηλωμένων αντιδραστικών και μνημονιακών δυνάμεων με μία τουλάχιστον “πτέρυγα” του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την καθαρή ετυμηγορία της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ, που ανέδειξαν καθαρά στις δύο πρώτες θέσεις την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον Γιάννη Αγγέλη.

Μετά τους ωμούς εκβιασμούς και τις απειλές, μετά το “θέατρο” των ισοψηφιών, η συμμαχία αυτή τοποθέτησε στο τιμόνι του ασφαλιστικού οργανισμού ένα συνδικαλιστή ο οποίος εγγυάται χειρότερες μέρες για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και τις υπηρεσίες υγείας. Έναν πρόεδρο που θα προωθήσει την αντιδραστική αναδιοργάνωση του ΕΔΟΕΑΠ και όλου του κλάδου των ΜΜΕ, με βάση τα συμφέροντα και τα σχέδια των εργοδοτών και των τραπεζών.

Η συμμαχία αυτή έχει, άλλωστε, ταχθεί ανοιχτά υπέρ των νέων και ακόμη πιο οδυνηρών περικοπών στις παροχές, υπέρ της αύξησης των εισφορών των εργαζομένων, υπέρ της τοποθέτησης μάνατζερ σε θέσεις ευθύνης του ΕΔΟΕΑΠ, υπέρ της “εκκαθάρισης” των μητρώων από τους μακροχρόνια άνεργους. Λοιδορεί συστηματικά τον αγώνα για επιστροφή των κλεμμένων και για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα που ευθύνονται για την κατάντια του κλάδου. Και ανοίγει τον δρόμο προς τη δημιουργία ενός επαγγελματικού Ταμείου, υπέρ των λίγων, εκλεκτών και απολύτως ελεγχόμενων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τον ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ και των δικαιωμάτων μας. Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα. Ξεκαθαρίζουμε ότι κανένα σκάνδαλο, καμία μυστική συνδιαλλαγή με το παλιό και το νέο κατεστημένο των ΜΜΕ, καμία πολιτική “κωλοτούμπα” από την πλευρά της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό (και όχι μόνο) δεν θα παραμείνει κρυφή.

Καλούμε τους συναδέλφους, στις επικείμενες εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο αγώνα της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή. Να μην παραδώσουν την Ένωση στα αφεντικά, τη διαπλοκή, τα αλλότρια συμφέροντα, την συνδικαλιστική γραφειοκρατία όλων των χρωμάτων. Να δώσουν έμπρακτη και ηχηρή απάντηση στο πραξικόπημα που συντελείται στον ΕΔΟΕΑΠ.


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό
ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)