Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου υιοθετεί το αντιρατσιστικό μήνυμα της Ύπατης Αρμοστείας


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου στηρίζει την εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσισμού είναι πολύ!» υιοθετώντας το αντιρατσιστικό μήνυμα του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.).

Στη σχετική ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας αναφέρεται ότι: Το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφιερώνεται στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και την αποδοχή της διαφορετικότητας και καλεί το κοινό να «Κάνει 1 Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό».

Το Πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου, ξεκινά τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (Σάββατο 21 Μαρτίου) στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 5:00 μ.μ. Θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γήπεδο Βαρέων Αθλημάτων (Πάλης), Αρτάκης και Ελλησπόντου, Άνω Λιόσια.

Φέτος, αναμένεται η μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών. Σχεδόν 1.000 αθλητές από 70 αθλητικούς συλλόγους όλης της χώρας θα διαγωνιστούν σε επιδείξεις σκιαμαχίας (ταολού), αγώνες πλήρους επαφής (σάντα) και αγώνες ημιεπαφής (τσιντά), σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού. Εκπρόσωποι της Υ.Α. θα βρίσκονται στο γήπεδο, ενημερώνοντας το κοινό για τις δράσεις του οργανισμού και μεταφέροντας μηνύματα ενάντια στη μισαλλοδοξία.

Η διδασκαλία της παραδοσιακής κινεζικής τέχνης του Κουνγκ Φου σε περισσότερες από 70 χώρες έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και της πολιτιστικής πολυμορφίας.

Οι αθλητές του Κουνγκ Φου μαθαίνουν να αναζητούν την ισορροπία ανάμεσα σε έννοιες που θεωρούνται αντίθετες, όπως το σώμα και το πνεύμα, η κίνηση και η στάση, η άμυνα και η επίθεση. Η τεράστια ποικιλομορφία στυλ και τεχνικών αποτελεί την πηγή της δύναμης αυτής της μαχητικής τέχνης. Μέσα από την εξάσκηση, οι αθλητές συνειδητοποιούν ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας και της ιδιαιτερότητας τού καθενός δίνει δύναμη και απελευθερώνει.

Το Γραφείο της Υ.Α. στην Ελλάδα σας καλεί να παρακολουθήσετε τους αγώνες τους στο 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου, κάνοντας κι εσείς «1 Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό!»

Σχετικά με την εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσισμού είναι πολύ!»

Παρατηρώντας με ανησυχία κρούσματα ρατσισμού εις βάρος ατόμων τα οποία στοχοποιούνται λόγω της φυλής, του χρώματος, της καταγωγής ή της θρησκείας τους, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 την εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσισμού είναι πολύ».

Στον πυρήνα της εκστρατείας βρίσκεται η διαδικτυακή πλατφόρμα www.1againstracism.gr, που έχει ως στόχο να ενημερώσει για το πρόβλημα, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να προωθήσει τον εποικοδομητικό διάλογο. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας ανανεώνεται καθημερινά, με επώνυμα άρθρα, βίντεο, έρευνες, συνεντεύξεις ή μαρτυρίες, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η Υ.Α. σας προσκαλεί να γίνετε ένας από τους υποστηρικτές της εκστρατείας της,  κάνοντας κλικ στο www.1againstracism.gr και συμμετέχοντας στην προσπάθεια να εξαλειφθεί η μισαλλοδοξία.

Σχετικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου  

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου αποτελείται από 120 ενεργά αθλητικά σωματεία από όλη την Ελλάδα με περισσότερους από 8.000 αθλητές και αθλήτριες. Το 2000 αναγνωρίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ το 2002 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία διοργανώνει ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/ Εφήβων/ Ανδρών-Γυναικών. Επίσης, διοργανώνει σειρά Διασυλλογικών Αγώνων σε επαρχιακές πόλεις, σεμινάρια κριτών/ διαιτητών, καθώς και επιμορφωτικές παρουσιάσεις με τη συμμετοχή Δασκάλων από την Κίνα.


Οι αθλητές της λαμβάνουν ενεργά μέρος σε κοινωνικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα, με σκοπό να φέρουν τα νέα παιδιά σε επαφή με το άθλημα του Γουσού Κουνγκ Φου. Αθλητές και αθλήτριες της Ομοσπονδίας αγωνίζονται σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Διεθνείς Διοργανώσεις, επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.wushu.org.gr ".