Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

"Mην β(ρ)ωμολοχείτε στην κερκίδα"

Διακοπή λοιπόν του πρωταθλήματος της Super League και μένουμε με ποδοσφαιρική «μεθαδόνη» της Football League, της Γ΄ Εθνικής και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των Ε.Π.Σ.

Ώρα λοιπόν να κάνουμε ένα «ανάλαφρο» ρετρό. Πριν από αρκετά χρόνια, μια ομάδα που ανεβοκατέβαινε μεταξύ Β΄ και Γ΄ Εθνικής, με ζωηρούς φιλάθλους, το πλήρωνε ακριβά με αφαιρέσεις βαθμών, τιμωρίες για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και με τη δημιουργία «προηγούμενων» με άλλους συλλόγους, που σε περιπτώσεις που ο αγώνας του δεύτερου γύρου είχε βαθμολογική σημασία, «μέτραγαν» και οι βεντέτες του πρώτου γύρου. 

Εγκληματικές ενέργειες δεν είχαν γίνει στο βαθμό να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Από βρισίδια μέχρι ψιλοφάπες και από πτύελα μέχρι καφέδες είχε το μενού.

Είδε και αποείδε η τότε διοίκηση της ομάδας, που ήταν και υπότροπη και αποφάσισε να εκδώσει οδηγία. Βλέπετε στις περιπτώσεις επεισοδίων, ο αθλητικός δικαστής μέτραγε σαν ελαφρυντικό, αν η διοίκηση της κατηγορούμενης ομάδας, είχε καταβάλλει προσπάθειες για να προλάβει το κακό και η τιμωρία ήταν μικρότερη, γινόταν και μια έφεση και μίκραινε περισσότερο.

Μόνο που οι διοικούντες δεν το «είχαν» και έγραψαν στο φυλλάδιο, ότι απαγορεύονται οι «βρωμολοχίες», αντί του σωστού που είναι βωμολοχίες. Όντας μεταξύ των θεατών του αγώνα, κράτησα το συλλεκτικό κομμάτι.

Ακολούθως ο εκφωνητής στη μικροφωνική του γηπέδου το διάβαζε συνεχώς όπως ήταν στην ανακοίνωση.

Επίσης, στην κερκίδα όπου κάθονταν οι φίλοι των γηπεδούχων, ένας από τους «λοχίες», φώναζε προς τους άλλους πριν την έναρξη του αγώνα: «Μην τολμήσει ρε κανένας να βρωμολοχήσει και τιμωρηθεί η ομάδα, γιατί θα τον γ@#$%*».

Το όνομα του σωματείου δεν έχει σημασία, πρώτον γιατί έχουν περάσει χρόνια από τότε και δεύτερον γιατί έχει βελτιωθεί σημαντικά και προς το καλύτερο η κατάσταση στις τάξεις του, έστω και με το να μην έχουν εξαλειφτεί οι «βρωμολοχίες». Μπάλλα είναι άλλωστε…