Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη αλληλεγγύης στο πλήρωμα του πλοίου "Μυτιλήνη"







ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ  #  ΤΗΛ: 22730 27561 #  FAX: 22730 28440 #  E-MAIL: eksamou@otenet.gr

Σάμος, 23 Φλεβάρη 2015
                 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ»


Την Καθαρή Δευτέρα το πρωί, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σωματείων και της Γραμματείας Σάμου του ΠΑΜΕ, επισκεφθήκαμε τους εργαζόμενους του πλοίου «Μυτιλήνη» που είναι σε Επίσχεση Εργασίας, από την περασμένη Πέμπτη, στο λιμάνι Καρλοβάσου.

Εκφράσαμε την Αλληλεγγύη μας και τη στήριξη μας και τους προσφέραμε λαγάνες κ.λ.π, συμβολικά λόγω της ημέρας. Ακόμη μια φορά τους είπαμε ότι είμαστε στο πλευρό τους στον δίκαιο αγώνα που κάνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων, που τόσους μήνες τους χρωστάει η εταιρεία ΝΕΛ.

Οι πολιτικές του ευρωμονόδρομου και της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η τωρινή, είναι μια πολιτική που στο επίκεντρο έχει τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων και των νησιωτών. Σε αυτήν την πολιτική με τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τις μειώσεις μισθών, τους γενικότερους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους, έρχεται να προστεθεί και η απλήρωτη εργασία ως συνέχεια και αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων.

Καταγγείλαμε το Υπουργείο Εργασίας και Ναυτιλίας που δεν δίνει λύση στο πρόβλημα με τους απλήρωτους ναυτεργάτες, κάνοντας τα στραβά μάτια στην εταιρεία ΝΕΛ. Καταγγείλαμε την εταιρεία ΝΕΛ και απαιτούμε άμεσα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός προς τους ναυτεργάτες. Δηλώνουμε ότι δεν είναι μόνοι τους. Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα των νησιών μας είναι στο πλευρό τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους. Ο κοινός αγώνας νησιωτών, εργαζομένων, άνεργων και ναυτεργατών είναι μονόδρομος.


ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ Ο ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΡΑ!