Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

"Να μείνει η ΕΡΤ στην ίδια ρότα με πυξίδα την κοινωνία - Μην μας αφήσετε ήσυχους"

...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com...


Συνέντευξη για θέματα ΜΜΕ μεταδόθηκε σήμερα από την ΕΡΑ Πάτρας, όπου η Χρυσή Κοσμάτου από το studio, συνομίλησε τηλεφωνικά με το Νάσο Μπράτσο, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και συντάκτη στο ertopen.

Αρχικά έγινε σχολιασμός της αποτυχημένης απόπειρας της Χρυσής Αυγής, να πλήξει την εφημερίδα των συντακτών, με τον καλεσμένο να τονίζει ότι οι απόπειρες της εγκληματικής οργάνωσης να τρομοκρατήσει τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να περάσουν, υπενθυμίζοντας ότι σε απεργία των ΜΜΕ λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές του 2012, όταν οι απεργοί των ΜΜΕ βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Εργασίας και ανέβαινε τη Σταδίου μηχανοκίνητη φάλαγγα της Χ.Α., οι απεργοί δέχτηκαν υβρεολόγιο και χειρονομίες από αυτούς που δήθεν κατηγορούν τους καναλάρχες, αλλά στην πράξη στοχοποίησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους.

Ακολούθως έγινε αναφορά στην προεκλογική περίοδο και στα φαινόμενα τρολαρίσματος και προπαγάνδας, που επιχειρούν να επιβληθούν στην ανάγκη για πλουραλιστική ενημέρωση, με το σχόλιο, ότι οι πολίτες μπορούν πια να κρίνουν και να απορρίψουν την παραπληροφόρηση, με την ελεύθερη ΕΡΤ να έχει παίξει το ρόλο της στο να σηκωθεί πιο ψηλά ο πήχης.

Τέλος ο Ν. Μπράτσος κάλεσε τους ακροατές-τριες εάν επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ να μην αφήσουν «ήσυχους» τους εργαζόμενους σε αυτή, διότι η κόπωση σωματική-οικονομική-ψυχική, τόσων μηνών είναι ανθρώπινο να δημιουργήσει τάσεις «χαλάρωσης», αλλά να τους θυμίζουν συνεχώς τι έχουν κάνει τόσους μήνες, ώστε να μείνουν στην ίδια ρότα, με πυξίδα την κοινωνία.