Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Oι εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία

Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου
Τριμερής συνάντηση για τις εξελίξεις (λοκ άουτ) σε Ελευθεροτυπία - enet, θα γίνει την Πέμπτη 11/12 στις 11πμ στο υπουργείο Εργασίας και οι εργαζόμενοι που σήμερα πραγματοποίησαν συνέλευση, καλούν για παρουσία. Θα ακολουθήσει στη 1μμ της Πέμπτης νέα συνέλευση, ενώ θυμίζουμε τη λειτουργία του  http://elefenet.blogspot.gr όπου αναρτούν την ύλη που αρνείται να αξιοποιήσει η εργοδοσία. (από εκεί και το σκίτσο)


 Παράλληλα πέφτουν βροχή επισχέσεις εργασίας, ασφαλιστικά μέτρα, καταγγελίες στο ΣΕΠΕ και ετοιμάζεται και ερώτηση στην ευρωβουλή για το λοκ άουτ.

Για την Παρασκευή 12/12 η ΠΕΛ ανακοίνωσε ότι:

"Το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καλεί όλους τους εργαζόμενους της Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και της 3Ε Εκτυπωτικής, ανεξαρτήτου ειδικότητας, σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8 Άλιμος) την Παρασκευή 12-12-2014 και ώρα 11.00 π.μ.

Ο λόγος της κινητοποίησης είναι ότι από την τελευταία συνάντηση στις 17-10-2014 και παρά τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής του επιδόματος αφερεγγυότητας σε όλους τους εργαζόμενους, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και κανένας εργαζόμενος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούται".


Στις 19/1/2015 στην επιθεώρηση εργασίας (Πατησίων και Στουρνάρη) στις 9.30πμ, θα εξεταστούν οι καταγγελίες των εργαζομένων σε βάρος της εταιρείας ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ.