Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα συνέλευσης εργαζομένων της ΕΡΤ για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους σε Ελευθεροτυπία - enet



«Πιλότο» των επιλογών της τρόικας, αποτελεί το άτυπο λοκ άουτ που εφαρμόζει αυτή την περίοδο ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος.

Αφήνοντας απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, απλήρωτους του λογαριασμούς ΔΕΚΟ στο κτήριο της Μίνωος, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα και κάθε δυνατότητα παραμονής και εργασίας, ο πρόεδρος του ελληνοβρετανικού  επιμελητηρίου, οδηγεί στη διάλυση ένα συγκρότημα με ιδιαίτερη ιστορία και παρουσία στον Τύπο. Έφτασε στο σημείο να αλλάξει και τις κλειδαριές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει κανείς μέσα, με το πρόσχημα ότι "φοβάται δολιοφθορές και απαλλοτριώσεις".

Προηγήθηκαν βέβαια άλλα εργασιακά εγκλήματα στη μητρική εταιρεία ΧΚ Τεγόπουλος, πριν η εταιρεία «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ» του κ. Οικονομόπουλου, αναλάβει από αυτήν, με σύμβαση που λήγει το Μάρτη του 2015, την έκδοση της εφημερίδας και τη λειτουργία του enet.gr

Με ενεργές συμβάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παράγουν έργο, στο μέτρο των δυνατοτήτων που δημιουργεί η έλλειψη στέγης και εξοπλισμού και να το αναρτούν στο elefenet.blogspot.gr, αφού η εργοδοσία αρνείται να επανεκδώσει την εφημερίδα και να ξεκλειδώσει την ιστοσελίδα, από την οποία αποκλείστηκε η είσοδος στη συντακτική της ομάδα, με ακύρωση των κωδικών τους.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη καταθέσεις ασφαλιστικών μέτρων και καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας από την πλευρά των εργαζομένων και των κλαδικών τους σωματείων.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την επανέκδοση της εφημερίδας και την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική ασυδοσία, που βρίσκει «γόνιμο» έδαφος στις συγκυβερνητικές επιλογές και τις απαιτήσεις της τρόικας.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι πειρατικές συμπεριφορές και οι προκλήσεις.

Καλούμε στις 19 Γενάρη στις 8.30πμ σε συγκέντρωση, έξω από την επιθεώρηση εργασίας (Πατησίων 33 και Στουρνάρη, Αθήνα) με αφορμή την εξέταση από την Επιθεώρηση Εργασίας των καταγγελιών των εργαζομένων.