Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Στη χώρα τoυ "έναντι" (από τα Ναυπηγεία έως τον Πανηλειακό)




 ...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com...


Πληρωμές με το σταγονόμετρο, εκβιασμοί, περικοπές, απολύσεις, "οικειοθελείς" αποχωρήσεις, πληρωμές με "έναντι". Όταν αυτά συμβαίνουν παντού, πώς θα μπορούσε να "ξεφύγει" ο χώρος του αθλητισμού. Ειδικά εκεί που δεν υπάρχει η χρυσόσκονη των μεγάλων σωματείων και των χορηγών.

Αν ρώταγε κανείς κάποιον που δεν ήταν στο γήπεδο με κριτήριο το σκορ, τότε το 4-2 του Απόλλωνα επί του Πανηλειακού (η ομάδα της Ηλείας είχε και ένα δοκάρι) θα φάνταζε χορταστικό σκορ ενός καλού παιχνιδιού. Αμ δε!!

Ο Απόλλωνας, για ομάδα που διεκδικεί άνοδο από τη Football League, ήταν νωθρός μπροστά σε έναν αντίπαλο που κατέβηκε με υπηρεσιακό προπονητή, οι παίκτες του έκαναν μερικές ημέρες αποχή (γι αυτό και για τη συλλογική τους στάση τους σεβόμαστε απεριόριστα) γιατί ήταν απλήρωτοι, μέχρι που τελικά τους μπήκαν μόλις 200 ευρώ έναντι. Αντιμετωπίζουν δυσκολίες σίτισης και στέγασης στο ξενοδοχείο που διαμένουν, σαν αποτέλεσμα της ασυνέπειας της διοίκησης, επιβιώνουν με δανεικά, αλλά βεβαίως αγωνίστηκαν με πολύ φιλότιμο.


Γι αυτό οι φίλοι του Απόλλωνα ασχολήθηκαν περισσότερο με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Σ. Γιδόπουλο, συνθηματολογώντας και ζητώντας του να παραιτηθεί, με συνθήματα διανθισμένα με καθόλου κόσμιες εκφράσεις (Γιδόπουλε γ....ου και άντε παραιτήσου, κλπ).

Α και για λίγο συνθηματολόγησαν και για τους 20 φίλους του Πανηλειακού που βρέθηκαν στη Ριζούπολη.


...αυτόπτης μάρτυρας για την ΕΡΑ Σπορ στη Ριζούπολη - Νάσος Μπράτσος...







 Από την άλλη, λίγες ώρες νωρίτερα στην Α΄ ΕΠΣΑ ο αγώνας της τυπικά γηπεδούχου (γήπεδο Νέας Ιωνίας) Α.Ε. Χαλανδρίου με το Παλαιό Φάληρο ήταν 2-0 στο ημίχρονο και 2-1 τελικό, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη διακύμανση του σκορ και στην προσπάθεια των φιλοξενουμένων να ισοφαρίσουν.


Φωτο από τον αγώνα του Απόλλωνα, αλλά και της Α.Ε. Χαλανδρίου.