Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

"Πραγματική Θεομηνία Είναι η Κυβέρνηση και η πολιτική της"

"Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στις εργατογειτονιές της Αθήνας η πρώτη φθινοπωρινή νεροποντή δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.
Η Νίκαια, το Περιστέρι, το Ίλιο, το Καματερό, το Μενίδι, όλες οι εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά πνίγηκαν κυριολεκτικά στο νερό, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές".

Στην ανακοίνωσή του ο "συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες", αναφέρει:

Οι φθινοπωρινές μπόρες δεν είναι «θεομηνία», είναι φυσικό φαινόμενο. Η πραγματική θεομηνία που προκαλεί τεράστιες καταστροφές, είναι η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η άθλια συγκυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Πολιτική που έχει διαλύσει όλες τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι στις γειτονιές της Αθήνας. Είτε πρόκειται για την απαραίτητη υποδομή και τα έργα  που απαιτούνται για αντιπλημμυρική προστασία, είτε πρόκειται για τις απολύσεις στους ΟΤΑ που συρρικνώνουν το ανθρώπινο δυναμικό και τις υπηρεσίες.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων την τελευταία τετραετία, έχουν μειώσει τους πόρους των ΟΤΑ πάνω από 60% στερώντας πολύτιμους πόρους για τα έργα που δεν έχουν γίνει και αφήνουν ανοχύρωτες τις γειτονιές μας. Ταυτόχρονα προωθούν επιπλέον 6.500 απολύσεις κατά κύριο λόγο από τους ΟΤΑ για να καλύψουν τις δεσμεύσεις τους στην τρόικα. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι υπεύθυνη για την καταστροφή είναι η συγκυβέρνηση και η πολιτική τους.

Οι εργαζόμενοι έχουμε να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια σε αυτήν την πολιτική των περικοπών που καταστρέφει τις γειτονιές μας, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για έργα καιπροσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να διεκδικήσουμε λεφτά για τις εργατογειτονιές.

Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε με μαζικούς παρατεταμένους απεργιακούς αγώνες, με καταλήψεις και διαδηλώσεις για να ξεφορτωθούμε  ετούτη την δολοφονική πολιτική και μαζί της και όσους την εφαρμόζουν.