Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δικάζονται τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη - συγκέντρωση στις 8πμ στα δικαστήρια της Ικαρίας





ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ  #  ΤΗΛ: 22730 27561 #  FAX: 22730 28440 #  E-MAIL: eksamou@otenet.gr
 


Σάμος, 28 Σεπτέμβρη 2014         


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, εκφράζει συμπαράσταση και αλληλεγγύη, στους συνάδελφους συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές της Ικαρίας, οι οποίοι δικάζονται γιατί συμμετείχαν το 2011 σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που είχε αποφασίσει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και άλλοι μαζικοί φορείς Σάμου και Ικαρίας, για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τη δρομολόγηση τότε του υπέργηρου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
Μεταξύ τους μέλος της τότε Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, μέλη διοικήσεων πρωτοβάθμιων Σωματείων, ο δήμαρχος Ικαρίας, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική-δικαστική δίωξη, που στόχο έχει να βάλλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της απεργίας και την έκφραση ταξικής αλληλεγγύης. Στόχο έχει το ίδιο το ταξικό κίνημα που προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πιο αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Τους βεβαιώνουμε ότι οι στόχοι αυτοί θα πέσουν στο κενό. Όχι μόνο δεν πρόκειται να μας γονατίσουν αλλά οι όποιες δυσκολίες μας ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο. Το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού θα λάμψει και θα γίνει νόμος.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη και να αθωωθούν όσοι δικάζονται.