Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο «Φούχτελ» του Ευδήλου

...αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...


Του Νάσου Μπράτσου



Πάνε 3-4 χρόνια, δηλαδή από τότε που ο Γιωργάκης μας έβαλε στο «μηχανισμό στήριξης», που σε μια γειτονιά του Ευδήλου, εμφανίστηκε (σύμπτωση?)  ένας αρσενικός γκρίζος γάτος. Αρκετοί τον λυπήθηκαν και τον άφηναν να τρώει στις αυλές τους, μαζί με τα άλλα γατιά, αυτά που ήταν τα σταθερά σιτιζόμενα σε αυτές.

Γρήγορα διαπίστωσαν ότι ο γκρίζος όχι μόνο έτρωγε το μερίδιο που του αναλογούσε, αλλά έτρωγε και το φαΐ των άλλων γατιών και μάλιστα χτυπώντας τα. Κάτι σαν τα funds στις αγορές που είναι ακόρεστα και μεταχειρίζονται όλα τα μέσα για την εξάπλωσή τους.

Επειδή το έκανε σε πολλές αυλές διαπιστώθηκε ότι τελικά ήταν ο πιο καλοταϊσμένος, αφού αρχικά όλοι τον τάιζαν νομίζοντας ότι δεν τρώει αλλού, αλλά τελικά ο γκρίζος μασούλαγε από παντού, όπως κάνουν δηλαδή τράπεζες και ΔΝΤ που είναι άπληστοι και ακόρεστοι.

Σύντομα ξέσπασε επανάσταση, αρχικά από τα γατιά που βαρέθηκαν να τους τρώει το φαΐ και να τα δέρνει και άρχισε η ανταπόδοση, με αποτέλεσμα όπου τον βρίσκουν «να τις παίζουν».

Το γατίσιο ΔΝΤ δεν πέρασε και άρχισε η συλλογική αντίδραση, όπως και στο «ανθρώπινο» ΔΝΤ στην Ελλάδα και πιο παλιά στην Τουρκία, την Αργεντινή, κλπ

Ακολούθως άρχισε η αντίδραση των ανθρώπων, ειδικά όσων τον περιμάζεψαν από λύπηση για να αποδειχτεί στη συνέχεια «Φούχτελ».

Παρά το κυνήγι στις αυλές που τον έκανε να φεύγει, αυτός προσποιόταν τον φοβισμένο, αλλά τελικά ξαναγυρνούσε, όπως τα κλιμάκια της τρόικας στη χώρα μας, μπας και αρπάξει τίποτα παραπάνω.

Το δυστύχημα είναι ότι σαν αρσενικός, έχει σπείρει τους καρπούς του και αν τα μικρά πάρουν λίγο από τo χαρακτήρα του, το χωριό θα βασανιστεί για χρόνια.

Έχουμε και παραδείγματα από τον κόσμο των ανθρώπων, αφού όσοι τάξαν τους εαυτούς τους να υπηρετούν τους κοινωνικούς εγκληματίες της τρόικας με «αξιολογήσεις», διαθεσιμότητες, κλπ στην ουσία κάνουν ότι και ο γάτης. Με τις πολιτικές μεταγραφές επιχειρούν να διασωθούν σε ρόλους και στο ενδεχόμενο μιας νέας εποχής στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αν αυτή προκύψει.

Τρώνε το φαΐ τον άλλων, βουλιμικά, ακόρεστα και επιθετικά.

Η διαφορά είναι ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα του φαταούλα, με δικαστήρια, ΜΑΤ, χημικά, ΜΜΕ. Εδώ είναι η σύγκριση που ο γάτης υστερεί…