Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Στηρίζουν και προωθούν τα τοπικά προϊόντα

Φούρνοι: μέλι από το νησί της "Μελάνθης"

   Στα νησιά του νομού Σάμου


Κινήσεις προβολής από τους παραγωγούς


Οργανώνονται και προωθούν τα τοπικά προϊόντα στο νομό Σάμου οι παραγωγοί και αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη προσέλευση που σημειώθηκε στις γιορτές προβολής που οργάνωσαν, σε όλα τα νησιά του νομού. Παράλληλα, αποτελούν κινήσεις τόνωσης της τοπικής οικονομίας.


 Αρχικά στους Φούρνους, που σε χάρτες της εποχής της τουρκοκρατίας, ένα από τα ονόματά τους ήταν “Μελάνθη”. Με συνεργασία του Δήμου και των τοπικών παραγωγών μελιού, οργανώθηκε και είχε μεγάλη επιτυχία και πολλούς επισκέπτες, η γιορτή μελιού. Συνδυάστηκε με χορούς και τοπικά εδέσματα, ενώ πολλοί ήταν οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τα νησιά των Φούρνων με αφορμή τη γιορτή μελιού.





Το μουσείο του Ε.Ο.Σ.Σ.
 Ακολούθησε η γιορτή κρασιού 2014 στη Σάμο, από τη Δευτέρα 11/8 έως και την Τετάρτη 13/8, με χορευτικά συγκροτήματα και συνεχίστηκε με πρόγραμμα μουσικής με ορχήστρα. Τις Γιορτές Κρασιού συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Εστίασης και η Ε.Ο.Σ.Σάμου η οποία εφέτος γιορτάζει την επέτειο των 80 χρόνων λειτουργίας της. Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, έχει βραβευτεί πολλές φορές για τα προϊόντα της, σε διεθνείς εκθέσεις.



γιορτή κρασιού Ικαρίας 









Ακολούθησε στις 13 Αυγούστου, η γιορτή κρασιού στην Ικαρία, που διοργάνωσε ο σύλλογος “Φλες”, με παραγωγούς να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονταν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο "Πράμνειος οίνος" (από το βουνό Πράμνος), ήταν το αγαπημένο κρασί του Διονύσου.



Νάσος Μπράτσος



 ...αναδημοσίευση από http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=443549 ...