Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Oι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-ΕΡΑ Ορεστιάδας για τα εργοστάσια της ΕΒΖ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ Της ΕΡΤ- ΕΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Νέα Ορεστιάδα, 14-07-14

Οι εργαζόμενοι- απολυμένοι στην Ε. ΡΑ Ορεστιάδας εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μας προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας και των Σερρών, με αφορμή την πρόσφατη γνωστοποίηση της «αναστολής» λειτουργίας των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Η καταστροφική και ανθρωποκτόνος πολιτική της μειοψηφικής κυβέρνησης δεν θα έχει τελειωμό όσο δεν αποφασίζει ο ίδιος ο λαός να τους σταματήσει.

Το εργοστάσιο ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, ακόμη και στα χρόνια της συστηματικής και στοχευμένης υποβάθμισής του, αποτελούσε έναν από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς πυλώνες της περιοχής, τον οποίο επιχειρούν να γκρεμίσουν.

Δεν είναι μόνο οι μόνιμοι εργαζόμενοι. Είναι οι δεκάδες εποχικοί εργαζόμενοι, είναι οι αγρότες, οι τευτλοεξαγωγείς, είναι το ετήσιο σύνολο του κύκλου εργασιών που «έπεφτε» στην περιοχή και τη συντηρούσε σε σημαντικό ποσοστό. Εν κατακλείδι, είναι το γενικό «μήνυμα» εγκατάλειψης που εκπέμπεται από τη συνεχή υποβάθμιση, το κλείσιμο υπηρεσιών και δομών, την κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων κ. α. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει.

Οι επαγγελματίες, καταστηματάρχες, οι ελευθεροεπαγγελματίες δεν μπορούν να στρουθοκαμηλίζουν και να σφυρίζουν ανέμελα. Τα 40 εκ. ευρώ που θα «φύγουν» από την τοπική αγορά ποιος θα τα φέρει;

Τα ψέματα τελείωσαν και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Ας επιλέξει με ποιόν θα πάει και ποιον θα αφήσει.
Ή με την αξιοπρέπεια και το μέλλον το δικό του και των παιδιών του ή με τους οσφυοκάμπτες δουλικούς της συγκυβέρνησης.

Όλοι μαζί μπορούμε να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ την κυβέρνηση και να κρατήσουμε ΑΝΟΙΧΤΟ το εργοστάσιο ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας.