Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Το Ελληνικό Δημόσιο επικαλείται ... την κρίση για να "γλιτώσει" τους μισθούς! - Σε ένα μήνα η δικαστική απόφαση




Aναδημοσίευση από: http://www.cretalive.gr/crete/view/to-ellhniko-dhmosio-epikaleitai-...-thn-krish-gia-na-glitwsei-tous-misthous/178178

Την οικονομική κρίση και τη δημοσιονομική λιτότητα επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο για να μην πληρώσει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, τους μισθούς υπερημερίας που επιδίκασε το δικαστήριο με την πρόσφατη απόφασή του. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

    Σε ένα μήνα η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ

Ξανά στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκαν, σήμερα, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, λίγους μήνες μετά τη δικαίωσή τους από το Μονομελές Πρωτοδικείο, που έκρινε άκυρη την απόλυσή τους.

Σήμερα εκδικάστηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά των 20 εργαζόμενων στην ΕΡΑ Ηρακλείου και στον Τηλεοπτικό Σταθμό Κρήτης, με τα οποία ζητεί να “παγώσει” η η καταβολή των μισθών υπερημερίας που επιδίκασε το δικαστήριο με την πρόσφατη απόφασή του. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

Επικαλείται την οικονομική κρίση

Τον περασμένο Μάιο το δικαστήριο έκρινε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ηράκλειο συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, παρά το κλείσιμο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα και επιδίκασε μισθούς υπερημερίας, οι οποίοι θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα.

Το Ελληνικό Δημόσιο με την αίτηση αναστολής εκτέλεσης που κατέθεσε ζητεί να μην καταβάλλει αυτούς τους μισθούς, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης για την απόλυση των εργαζομένων, που έχει ήδη προσδιοριστεί να εκδικαστεί στα μέσα Οκτωβρίου από το Μονομελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Επικαλείται δε την οικονομική κρίση, τη δημοσιονομική λιτότητα και την σημαντική περιουσιακή βλάβη που θα υποστεί, μέσα σ' αυτό το σκηνικό.

Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης

Η πλευρά των εργαζομένων επικαλέστηκε δια των δικηγόρων τους αλλά και με τις παρεμβάσεις που έκαναν η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου και η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνοντας πλήρη αδυναμία των 20 εργαζομένων, να ανταποκριθούν πλέον σε βασικές ανάγκες διαβίωσης. Από την πλευρά του το Ελληνικό Δημόσιο προέβαλε ως επιχείρημα ότι αν καταβάλει τα χρήματα πέραν της δημοσιονομικής λιτότητας και της οικονομικής κρίσης, σε περίπτωση που δικαιωθεί από το Εφετείο , δε θα μπορέσει να πάριε πίσω τα χρήματα, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης των 20.

Το επιχείρημα αυτό κατέρριψε η πλευρά των εργαζομένων της ΕΡΤ εξηγώντας ότι με δεδομένο ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις ακόμη, σε περίπτωση δικαίωσης του Δημοσίου από το Εφετείου, θα μπορέσει να γίνει συμψηφισμός από τα ποσά που εκκρεμούν.

Υπέρ των εργαζομένων κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρ. Κουκιαδάκης ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα, καθώς όχι μόνο δεν εργάζονται αλλά επίσης έχουν την ευθύνη "να προσέχουν το μαυσωλείο της ΕΡΤ". Την ίδια στιγμή, όπως είπε "πνίγονται από δάνεια, δαπάνες, προβλήματα υγείας", ενώ χαρακτήρισε "πρόκριμα για εντυπώσεις δημοσιότητας" την προσφυγή του ελληνικού δημοσίου κατά των εργαζομένων.

Παράλληλα επρόκειτο να καταθέσει και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος ξεκίνησε μιλώντας για τη συμπεριφορά του Δημοσίου, ωστόσο τον διέκοψε η πρόεδρος.

Το παρών έχουν δώσει από τις δημοσιογραφικές ενώσεις, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ.Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κ.Κορτέσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Θέμης Μπερεδήμας, ο Γιώργος Γιουκάκης από την ΕΣΗΕΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Διακάκη και Μ.Κριτσωτάκης, οι Αλληλέγγυοι Πολίτες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκπρόσωποι φορέων, που κατέκλυσαν τη δικαστική αίθουσα.

Παράλληλα το "παρών" έδωσε και το ertopen.gr, συνεργείο της οποίας ήρθε στο Ηράκλειο από την Αθήνα κι εξέπεψε ζωντανό πρόγραμμα έξω από τα Δικαστήρια, με την Αγλαΐα Κυρίτση και τη Φανή Καλαθάκη.