Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΕΡΑ Ιωαννίνων: Συγκέντρωση ενάντια στην ανεργία την Πέμπτη 10/7

...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com, η φωτο είναι από τη διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα...

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της πόλης των Ιωαννίνων, άλληλέγγυους φορείς και πολίτες, συνεχίζουν τις δράσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης.

Αυτή την Πέμπτη, 10 Ιουλίου, στις 8 το απόγευμα, όπως τις προηγούμενες, καλείται νέα συγκέντρωση, μπροστά από το κτίριο του ιστορικού σταθμού, στον πεζόδρομο της Νικ. Παπαδοπούλου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε συνέχεια των δράσεων αυτής της εβδομάδας και του συντονισμού εργαζομένων, ανέργων, αλληλέγγυων ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και του αυταρχισμού που επιδεικνύει η κυβέρνηση κι εναντίωσης στον αυταρχισμό της κυβέρνησης να προχωρήσει στο ξεπούλημα των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα), των δημόσιων ελεύθερων χώρων (Αμπελόκηποι, παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων) και του φυσικού πλούτου της Ηπείρου (ακίνητα που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ).

Την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014 οι απολυμένοι της ΕΡΑ συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση και στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, ενώ δήλωσαν τη στήριξη τους στην κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου, το πρωί, έξω από τα γραφεία του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΕ, για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Τέλος, οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ από κοινού καλούν όλα τα σωματεία, τους συλλόγους εργαζόμενους, τα κινήματα και τους ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ενοποίησης και ισχυροποίησης των κοινωνικών αγώνων. Στη συγκέντρωση της Πέμπτης καλούν ακόμη: ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου (ΕΤΕΠ και ειδικό εργαστηριακό προσωπικό), Σωματείο Μετάλλου ν. Ιωαννίνων, Σωματείο Εργαζομένων στα Praktiker, Ραδιοφωνικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΡΑΣΠΙ), παράταξη «Ταξική Ενότητα» Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, Αριστερή Παρέμβαση Οδοντιάτρων.