Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Kαι όμως γυρίζει...



Εν μέσω Μουντιάλ (από το οποίο το μόρφωμα της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ ελπίζει να πάρει μονάδες τηλεθέασης μήπως και «ξεχαστεί» η άθλια προπαγάνδα του τύπου «οι καθαρίστριες επιτέθηκαν στα ΜΑΤ»), εν μέσω αντιπαραθέσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ και των όρων δόμησής του και φυσικά το ρυθμιστικό σχέδιο, εν μέσω αντίστοιχων θεμάτων «σύνδεσης» του αθλητικού εμπορικού προϊόντος με την πολιτική (Μώραλης στον Πειραιά, Μπέος στο Βόλο) ξέρω ότι φαντάζει εξωπραγματικό, αλλά υπάρχει και αθλητισμός (κανονικός).

Βρισκόμαστε σε περίοδο διεξαγωγής αγώνων κατάταξης στο μπάσκετ ανδρών και γυναικών, μεταξύ πρωταθλητών από νομούς της χώρας για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.

Σύλλογοι που «ματώνουν» για να τα βγάλουν πέρα, που κρατούν ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες, που δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτα από την οποιαδήποτε κυβερνητική εξουσία, που είναι «ξεχασμένοι» από το κεντρικό κράτος στις «γωνιές τους», διεκδικούν είτε την άνοδο, είτε την επιβράβευση των προσπαθειών των τμημάτων τους με τη συμμετοχή και τον εμπλουτισμό εμπειριών από μια διοργάνωση όπως τα «ειδικά πρωταθλήματα ανόδου».

Αυτός ναι είναι αθλητισμός και κοινωνική προσφορά και αξίζει συγχαρητηρίων.

Από 25 έως και 29 Ιουνίου οι πρωταθλητές των νομών του Αιγαίου στο μπάσκετ ανδρών θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο ανόδου στη Γ΄ εθνική, που η εμπειρία έδειξε λόγω αποχωρήσεων, ανακατατάξεων, συγχωνεύσεων, ότι μπορεί να μην είναι τελικά μόνο ένα, αλλά ίσως και δύο.

Ίωνες Χίου, Άγιοι Θεόδωροι (Ρόδος πρωταθλητής Δωδεκανήσων), Καρλόβασι (πρωταθλητής νομού Σάμου, σπάζοντας την πολυετή κυριαρχία του Ίκαρου Ικαρίας), ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου (πρωταθλητές Κυκλάδων) και Αρίων Μυτιλήνης (πρωταθλητής νομού Λέσβου), σε αγώνες με ελεύθερη είσοδο στο κλειστό της Καλλιθέας, θα αναμετρηθούν σε μια γιορτή του μπάσκετ.

Από Τετάρτη έως και Παρασκευή οι αγώνες είναι στις 5μμ και στις 7μμ, το Σάββατο 2μμ και 4μμ και την Κυριακή 10πμ και 12. Θα επανέλθουμε...