Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΤΙΤΒΕ: Άκυρες οι απολύσεις στο παράρτημα του Alpha Θεσσαλονίκης

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τους εργαζόμενους του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης του ALPHA, ακυρώνοντας τις απολύσεις τους, που είχαν γίνει τον Ιούλιο του 2012 με αιφνιδιαστική κίνηση της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού.      

Το Δικαστήριο έκρινε, αφ ενός ότι οι απολύσεις των συναδέλφων μας ήταν άκυρες, ως αντίθετες στο άρθρο 10 των Δ.Α. 38 και 39 του 2010 περί απαγόρευσης των μαζικών απολύσεων και αφ ετέρου καταχρηστικές, αφού η διοίκηση του ALPHA δεν τήρησε την δέσμευση της περί διερεύνησης της πιθανότητας πρόσληψης τους σε άλλες εταιρείες του ομίλου.   

Σε κάθε περίπτωση, έκρινε το δικαστήριο, ότι οι απολύσεις τους είναι άκυρες και για τον λόγο ότι, η Διοίκηση του ALPHA δεν τήρησε την υποχρέωση της, που πηγάζει από το Π.Δ. 240/2006, περί προηγούμενης ενημέρωσης και διαβούλευσης των εργαζομένων της.   

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας χαιρετίζει την απόφαση αυτή, την οποία και θεωρεί μεγάλη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος, απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών.