Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμπαράσταση στην αντιφασίστρια Ντίνα Γκαρανέ



Νεοναζί της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή με μια εμετική εκστρατεία μίσους και χυδαιολογίας από ιστοσελίδες που διαχειρίζονται και από την φασιστοφυλλάδα «Στόχος» έβαλαν στο στόχαστρο την εκπαιδευτικό του 39ου Γενικού Λυκείου Αθήνας Ντίνα Γκαρανέ για την αντιφασιστική της δραστηριότητα.


          Τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, που παραμένουν έξω από την φυλακή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχουν το θράσος να απαιτούν εισαγγελικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών, όταν η μόνη σχέση που επιδίωκαν με τα σχολεία ήταν να τα μετατρέψουν σε ορμητήρια για φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές.


          Την εβδομάδα 17 έως 21 Μάρτη, σε πολλά σχολεία οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού, με απόφαση της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, δεκάδων πρωτοβάθμιων συλλόγων αλλά και συλλόγων διδασκόντων των σχολείων οργάνωσαν ενημερωτικές εκδηλώσεις κατά του φασισμού και του ρατσισμού, όπως και στο συγκεκριμένο Λύκειο με μεγάλη επιτυχία.


          Οι εκπαιδευτικοί με τη δράση των συλλογικών τους οργάνων δεν έχουν αφήσει κανένα περιθώριο στους νεοναζί να προκαλούν και να τρομοκρατούν μέσα στα σχολεία.


 Τα σχολεία, δέχονται τη πρωτοφανή επίθεση διάλυσης της δημόσιας παιδείας, με τις απολύσεις-διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, την διάλυση των ΕΠΑΛ. Οι φασίστες κάνουν πλάτη στην επίθεση της κυβέρνησης και στοχοποιούν τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.


Τα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μάρτη έδειξαν ότι ο κόσμος θέλει να τελειώνουμε μια για πάντα με τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής.


          Στηρίζουμε τη συνάδελφο Ντίνα Γαρανέ απέναντι στις προκλητικές φασιστικές επιθέσεις.
Καλούμε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ, όλους τους φορείς να καταδικάσουν την φασιστική πρόκληση και να υπερασπίσουν τους εκπαιδευτικούς που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και πολεμάνε τον φασισμό.