Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ας μιλήσουμε για τον αθλητισμό στο Δήμο Αθηναίων...





(κείμενο παρέμβασης)


Mόλις τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αθήνα για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία (δεν υπολογίζουμε τα γήπεδα των επαγγελματικών σωματείων Παναθηναϊκού και Απόλλωνα). Ο αριθμός μέσα στην παρένθεση δίπλα σε κάθε γηπέδου, αντιστοιχεί στα σωματεία που κάνουν χρήση του γηπέδου, με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ - www.epsath.gr). Γήπεδο Κυψέλης - Αλεπότρυπα (8) Γήπεδο Ακαδημίας Πλάτωνα (6) Γήπεδο Γουδή (2) Γήπεδο Ρουφ (8)

Αυτό δεν είναι αθλητισμός, είναι. συνωστισμός, με ό,τι συνεπάγεται από πρόγραμμα και συνθήκες προπονήσεων και αγώνων.

Περίπου τα ίδια, για τα αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστά γήπεδα (δεν υπολογίζουμε τα ιδιόκτητα συλλόγων όπως Πανελληνίου, Παναθηναϊκού, Σπόρτιγκ, Απόλλωνα), αφού η Αθήνα διαθέτει το Μετς Α', Μέτς Β΄, το Ρουφ, το γήπεδο Στρέφη, το Γουδή, το κλειστό στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και το κλειστό στον Άγιο Νικόλαο. Ίσως να μας διαφεύγει κανένα σχολικό κλειστό, αλλά διασταυρώσαμε τα γήπεδα από το αγωνιστικό πρόγραμμα της ένωσης σωματείων καλαθοσφαίρισης Αθήνας (ΕΣΚΑ - www.eska.gr).

Προφανώς η κατάσταση αυτή δεν είναι ευθύνη μόνο της εκάστοτε δημοτικής αρχής, αλλά συνολικά της πολιτείας. Το μερίδιο ευθύνης στο Δήμο αντιστοιχεί στο βαθμό που δεν πιέζει, δεν διεκδικεί, δεν προτείνει, δεν κινητοποιεί κόσμο για την επίτευξη των στόχων του.

Ποιους στόχους όμως μπορούν να έχουν τα μακριά χέρια του μνημονίου και των fast track «επενδύσεων»?

Τα οράματά τους αρχίζουν και τελειώνουν σε «νέα εμπορικά κέντρα», όπως αυτό που σχεδιάζουν για την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος στο πρώην εργοστάσιο του Μουζάκη.

Αντιλαμβάνονται σαν δικαίωμα στον αθλητισμό, οργανωμένο ή ατομικό, ό,τι έχει συνδρομή, λες και ο πολίτης δεν πληρώνει φόρους για να έχει και αυτό το δικαίωμα στη ζωή του.

Και όμως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Πέρασαν 11 χρόνια από την κινητοποίηση των πολιτών στη Ριζούπολη για να μην γίνει ο χώρος της γκρεμισμένης «Θερμίδας», τσιμεντένιο μεγαθήριο και ο νικηφόρος αγώνας είχε σαν αποτέλεσμα ένα χώρο πρασίνου - πλατείας και δίπλα μια αθλητική εγκατάσταση.

Διεκδικούμε χώρους άθλησης με ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες και στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Υ.Γ. και μια απορία, με τις εξελίξεις στην Υγεία και τις διαθεσιμότητες των οδηγών
ασθενοφόρων, που επιβάλλουν οι πολιτικοί φίλοι των υποψηφίων δημάρχων του μνημονιακού μπλοκ, σε περιπτώσεις τραυματισμών αθλητών ή φιλάθλων, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τη μεταφορά τους?

 Νάσος Μπράτσος - υποψήφιος με την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" - Δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ - www.ertopen.com

Ειρήνη Φωτέλλη - υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενη στην ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ – ertopen


Χρήσιμες παραπομπές: http://www.ertopen.com/eidiseis/item/4344-me-to-agchos-ths-epibiwshs,-premiera-ston-erasitechniko-athlhtismo#.U1dl61fGD4I

http://ikariaki.gr/penalti-se-varos-tis-igias-emfragma-ston-athlitismo/