Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ζούμε το δικό μας συλλογικό "Μύθο"








Τηλέφωνα, mail και sms  έχουν ήδη κάνει γνωστό, τουλάχιστον στους ικαριακούς κύκλους (μετράμε εδώ και τους φίλους του νησιού) τη διαφήμιση της μπύρας "Μύθος", που σαν σκηνικό, πρωταγωνιστές και μουσική, έχει ικαριώτικο γλέντι.

H ιδεα είναι σίγουρα έξυπνη και για να υλοποιηθεί σημαίνει ότι προς τα έξω το νησί "πουλάει" και αυτό είναι γνωστό. Η δυσαρμονία έρχεται όταν συγκρίνουμε την πραγματικότητα με το "ψεύτικο" προϊόν της οποιασδήποτε διαφήμισης.

Για παράδειγμα με την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και την ακτοπλοΐα. Εκεί υπάρχει ένας άλλος "μύθος". Αυτός της συλλογικότητας, όπου ο χορός γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι μιας αγωνιστικής στάσης ζωής. Όπως για παράδειγμα το Νοέμβρη του 2013 έξω από τη Βουλή στη μεγάλη διαδήλωση για τα νοσοκομεία, που είχε ξεκινήσει με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου οι Ικαριώτες έστησαν χορό, όχι από τη χαρά τους για το success story του Άδωνι στην υγεία, αλλά για να δείξουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω για τίποτα και για κανέναν.
Μόνο που αυτά τα πλάνα δεν παίζουν στα μνημονιακά κανάλια και στην τροϊκανή ΔΤ.
Κάπως έτσι είχε στηθεί και ένας καριώτικος στο προαύλιο της ΕΡΤ ένα καλοκαιρινό βράδυ, πριν ακόμα μπουν τα ΜΑΤ.
Οι φωτο είναι από εκείνη την κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία από την ελεύθερη και αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ με βασικό σύνθημα "Φυσάει κόντρα σε ΕΡΤ - Νοσοκομεία, δημόσια δωρεάν για όλους η Υγεία"  και είχαν αναρτηθεί ΕΔΩ.