Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Kλείνουν Νοσοκομεία - Ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης






Η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον ρατσιστικό της κατήφορο. Απο την μια κλείνει νοσοκομεία, εξυπηρετώντας τις πολιτικές των μνημονίων και της Τρόικα. Στις γειτονιές μας το έχουμε ζήσει με τον πιο σκληρό τρόπο (κλείσιμο του νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας (Λοιμωδών),κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ, συγχωνεύσεις και κλεισίματα σχολείων, διάλυση των ΟΤΑ).

Ενώ απο την άλλη δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης κλείνοντας μέσα μετανάστες και πρόσφυγες υλοποιώντας την ακροδεξιά ατζέντα τους προσπαθώντας μάλιστα να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και την νεολαία που παλεύουν ενάντια στις πολιτικές τους ότι ο εχθρός είναι οι μετανάστες.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια είναι κολαστήρια ανθρώπινων ψυχών και μάλιστα ναζιστικής έμπνευσης όπου γίνονται κατά συρροή βασανιστήρια και οι έγκλειστοι ζουν κάτω από τις πιο άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες.

Ήδη έχουν χάσει την ζωή τους 3 μετανάστες απο τις άθλιες συνθήκες κράτησης.
Οι πνιγμοί εκατοντάδων μεταναστών στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, οι δολοφονίες των προσφύγων στο Φαρμακονήσι είναι το τίμημα που πληρώνουν οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΕΕ, μιας ευρώπης φρούριο, και η ελληνική κυβέρνηση με την FRONTEX, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φροντίζει να κάνει κόλαση την ζωή όσων περνάνε τα σύνορα.

Μαζί με όλα αυτά έρχεται και η κατάργηση του άρθρου 19 του Μεταναστευτικού κώδικα που έδινε άδεια παραμονής μεταξύ άλλων και σε θύματα ρατσιστικής βίας και δίπλα στέκεται η δίωξη ενάντια στον Χαντίν Χουσείν, πατέρα του δολοφονημένου απο μαχαίρι χρυσαυγίτη Σαχζάτ Λουκμάν, για “χρήση πλαστού εγγράφου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης”

Η προστασία πάει πλέων και φανερά στην αστυνομία και στα τάγματα εφόδου των νεοναζί.
Η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ είναι μια ξετσίπωτη συμμαχία των προθύμων που είναι υπεύθυνοι για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων, που δεν δίνουν δεκάρα για τις συνθήκες ζωής των απλών ανθρώπων ντόπιων και μεταναστών, αλλά μόνο για την αποπληρωμή των δόσεων προς τους τραπεζίτες.
Μέσα από την προσπάθειά τους να σωθούν από την πολιτική τους κατάντια, παίζουν ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού και στρώνουν έτσι το δρόμο στις ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής να τρομοκρατούν και να επιτίθενται στους μετανάστες, στην αριστερά, στα συνδικάτα.
Όμως δεν θα τους περάσει. Οι χιλιάδες που διαδήλωσαν στης 22 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, οι δεκάδες χιλιάδες αντιφασίστες που βγήκαν στον δρόμο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι εργαζόμενοι και οι νεολαίοι που παλεύουν ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, των περικοπών και των απολύσεων είναι η δύναμη που μπορεί να στείλει την κυβέρνηση στην ανεργία και τους νεοναζί βαθιά και για πάντα μέσα στην φυλακή.
Πρέπει να αποκρούσουμε τη ρατσιστική εκστρατεία απαιτώντας την κατάργηση των νόμων από την εποχή του Μητσοτάκη που μετατρέπουν τους μετανάστες σε «λαθραίους».

Καλούμε τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους φορείς, τις κοινότητες μεταναστών, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να βάλουμε φρένο στην θέληση της κυβέρνησης να ανοίξει καινούργια στρατόπεδα συγκέντρωσης, να απαιτήσουμε να κλείσουν τα ήδη υπάρχων, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο για τους πρόσφυγες, τη διάλυση της FRONTEX και ανοιχτά σύνορα για όλους τους εργάτες κόντρα στην «Ευρώπη-φρούριο» της ΕΕ.

Απαιτούμε δωρεάν υγεία-παιδεία-κοινωνική ασφάλιση για όλους

Θέλουμε σχολεία, νοσοκομεία, δήμους με στελεχωμένες όλες τις υπηρεσίες

Να καταδικαστούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν

Όλοι στης 5/4 έξω από το Λοιμωδών στην συγκέντρωση που καλούν ο συντονισμός σωματείων και φορέων της περιοχής

Όλοι την Πέμπτη 10/4, στην δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, 09:00 πμ Λουκάρεως και Αλεξάνδρας

ΚΕΕΡΦΑ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ- ΧΑΪΔΑΡΙ