Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΠΟΕΣΥ: ΟΧΙ τα χημικά της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου‏



Παγκρήτια συνάντηση με θέμα «Εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο» θα πραγματοποιηθεί στο μαρτυρικό Αρκάδι την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 στις 12:30 το μεσημέρι.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μετά από ομόφωνο ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της καλεί να πάρουν μέρος  με όλες τους τις δυνάμεις οι συντονιστικές επιτροπές, ώστε να διαμορφωθούν από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις, σε Παν-Μεσογειακό επίπεδο για να αναδειχθεί η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου ως τόπος πολιτισμού και ειρήνης και να οριοθετηθεί ως ζώνη προστατευόμενη από περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Οι προσωρινές συντονιστικές επιτροπές (πρωτοβουλία Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου) εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο οικολογικό έγκλημα της «εξουδετέρωσης» των χημικών όπλων της Συρίας στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η «εξουδετέρωση» αυτών των εξαιρετικά επικίνδυνων τοξικών ουσιών προβλέπεται να γίνει εν πλω, στη εγκαταστάσεις του πλοίου Cape Ray, με τη μέθοδο της υδρόλυσης.

Ο κίνδυνος που απειλεί την κλειστή λεκάνη της Μεσογείου είναι άμεσος και γι’ αυτό απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση που, ήδη, έχει αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης :
-    να ασκήσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων
-    να παρέμβει αποτρεπτικά στον Ο.Η.Ε., που έχει τεθεί επικεφαλής για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, συντονίζοντας την παρέμβασή της σε χώρες που γειτνιάζουν άμεσα (Ιταλία και Μάλτα).
Όλοι εμείς που παίρνουμε μέρος στην Παγκρήτια συστράτευση στο ιστορικό Αρκάδι, δηλώνουμε ότι:
-    μοναδική λύση είναι, όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή των μέτρων αποτροπής κατασκευής αυτών από όλες τις χώρες του πλανήτη μας
-    όχι σε όλους τους πολέμους


 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ