Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Φωτογραφικό αθλητικό ρετρό







Την πετριά να κυκλοφορώ στα γήπεδα με φωτογραφική μηχανή την είχα από μαθητής και έτσι βρήκα κάποιες παλιές φωτο και είπα να τις αναρτήσω. Οι "χαλκιδέϊκες" είναι από την πρώτη ποδοσφαιρική εκδρομή με συμμαθητή, εκτός Αθήνας και μου λείπουν οι φωτο από τον αγώνα Νέα Αρτάκη-Προποντίδα: 1-1 που μαζί με τις άλλες που αναφέρω παρακάτω, ήταν η "συγκομιδή της μέρας".
Προφανώς για τα δεδομένα της εποχής (μαθητής με μια απλή kodak 66X) μόνο σαν αναμνηστικά μπορούν να αξιοποιηθούν.

Οι δύο φωτο είναι από τον αγώνα Ολυμπιακός - Παναχαϊκή: 3-0, που έγινε στις 13 Νοεμβρίου 1977 στο γήπεδο της Χαλκίδας. Στη μια φωτο κάνει ζέσταμα ο Ντέρεκ Σπένς (η ξανθιά κουκίδα στη φωτο)  γκολτζής των Πειραιωτών εκείνη τη χρονιά και στην άλλη ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, Βρεκούσης, διώχνει σε κόρνερ. Κάπου έχω και ένα γκολ του Σιώκου με κεφαλιά, αλλά άντε βρέστο.
Η άλλη φωτο από τη Χαλκίδα (αυτή με τον αναπληρωματικό με το 13) είναι από την ίδια μέρα στο ίδιο γήπεδο από τον πρωινό αγώνα Ολυμπιακό Χαλκίδας - Α.Ε. Σύρου (κίτρινο-μπλέ η Σύρος).

Η φωτο από τη Ριζούπολη είναι από αγώνα Ηθοποιοί-ΗΛΠΑΠ: 4-3 ή εργασιακό πρωτάθλημα, ή φιλανθρωπικός αγώνας.

Ακόμα φωτο από αγώνα Φωστήρας-Χαϊδάρι: 3-2 νομίζω το 1995 ή το 1996, όπου υπάρχει ακόμα το ξύλινο πέταλο.

Το γυρνάμε στο στίβο κάπου στα πρώτα μισα της δεκαετίας του ΄70, με τους "Πανικαριακούς αγώνες στίβου" στην Ικαρία, όπου σε μια φωτο "μεγαλουργεί" και η διαχείριση του Blog.

Μετά από "ανασκαφές" στο αρχείο, θα βρω και θα αναρτήσω και άλλες φωτο από γήπεδα, άλλων εποχών.