Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Oι εργαζόμενοι της INTRACOM στηρίζουν τη συναυλία της ΕΡΤ



Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων ομίλου INTRACOM
Συνάδελφοι / -ισες

Συμπληρώνονται 8 μήνες από τις 11 Ιουνίου 2013, τη μέρα που η συγκυβέρνηση Σαμαρά, στα πλαίσια της κλιμακούμενης επίθεσης σε εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα έριξε «μαύρο στην ΕΡΤ». Ξεσηκώθηκε αμέσως ένα τσουνάμι από μαζικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η 3κομματική κυβέρνηση κλυδωνίστηκε, απέμεινε 2κομματική, πολιτικά και ηθικά ηττημένη. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για 5 μήνες παρήγαν οι ίδιοι κι εξέπεμπαν ένα πρωτοποριακό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα μέσα από το ραδιομέγαρο, ανοιχτό στους εργαζόμενους, σε απολυμένους κι άνεργους, στα κοινωνικά κινήματα, μια ανοιχτή και δημοκρατική ενημέρωση μακριά από την προπαγάνδα των κυβερνήσεων και διαπλεκόμενων εργολάβων που ελέγχουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ.
Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και μετά την κατάληψη του ραδιομεγάρου από τα ΜΑΤ στις 7/11 να αγωνίζονται και να βγάζουν ραδιοφωνικά προγράμματα από το www.ertopen.com καθώς και τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά κι αγωνιστικό κι ακηδεμόνευτο τηλεοπτικό πρόγραμμα από την ET3 στη Θεσσαλονίκη που αναμεταδίδεται από τοπικούς σταθμούς της ΕΡΤ. αλλά κι από το ertopen.
Στα προγράμματά τους και στους δρόμους ενώνουν τη φωνή τους με συνέπεια με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο εργαζόμενων στο δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, έχουν γίνει σύμβολο αντίστασης κι αγώνα για το εργατικό και δημοκρατικό κίνημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Πριν λίγες μέρες η ΠΟΣΠΕΡΤ και το ertopen εγκαινίασαν γραφεία και στούντιο προγράμματος ακριβώς απέναντι από το αστυνομοκρατούμενο ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή,  με πλήθος εργαζομένων κι αλληλέγγυων να παρευρίσκεται και να συνεχίζει με μαζική διαδήλωση έξω από το ραδιομέγαρο και τα ΜΑΤ. Συνάντησε τη γενική απαξία η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει μια «δημόσια τηλεόραση», με μερικές εκατοντάδες προσωρινά απασχολούμενους από τους πάνω από 2600 απολυμένους της ΕΡΤ. Που για 3 γενιές είναι ένα αναντικατάστατο εργαστήρι ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, παρά τις εκάστοτε κυβερνητικές-κομματικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις. Την ίδια στιγμή ξεπουλάνε σκανδαλωδως τη δημόσια ψηφιακή μετάδοση («επελέγη» η ίδια η DIGEA –κοινοπραξία των ιδιωτών καναλαρχών παρόχων προγράμματος – αφού έβγαλαν πρώτα από τη μέση την ΕΡΤ).
Με αφορμή τη συμπλήρωση 8 μηνών αδιάκοπου αγώνα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι σύγχρονοι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» στον τομέα της ενημέρωσης και του πολιτισμού οργανώνουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα τους, κοινό γα όλους τους εργαζόμενους. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/2 σις 8:30μμ στο Κλειστό Γήπεδο Περιστερίου (Τζων Κένεντι & Γιανντισών) και το παρών θα δώσουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες (Παπακωνσταντίνου, Locomondo, Τσαλιγοπούλου, Ανδρεάδης, Χαλκιάς, Βέτα, Ιωάννου, Ζούδιαρης, ορχήστρα «Μικης Θεοδωράκης κ.ά.). Για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα θα υπάρχει κουπόνι των 10 ευρώ.

Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το «μαύρο στην ΕΡΤ», συμπαραστέκεται διαρκώς και σθεναρά στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ενώνουμε μαζί τους τη φωνή όλων μας για μια ΕΡΤ, αληθινά δημόσια και στα χέρια των εργαζομένων της, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ κι ΑΝΟΙΧΤΗ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Το ΔΣ αποφάσισε να συνδράμουμε με αγορά 50 κουπονιών στη διοργάνωση της συναυλίας κι ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την τελική δικαίωση.

Σε συνεννόηση με ΠΟΣΠΕΡΤ κι ertopen και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη συναυλία των εργαζομένων στον όμιλο θα μπορούν οι 50 πρώτοι σε προσέλευση συνάδελφοι να εισέρχονται ελεύθερα στη συναυλία με επίδειξη της κάρτας τους (του σωματείου ή πρόσβασης στην εταιρία). Από τις 7:45μμ θα βρίσκονται στην είσοδο του χώρου της συναυλίας μέλη του Δ.Σ. του σωματείου για να διευκολύνουν τους συναδέλφους στην προσέλευσή τους.
Να γίνει η συναυλία της 13/2 στο Περιστέρι σταθμός για να ανατραπεί το «μαύρο στην ΕΡΤ», για μια ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ σε εργαζόμενους και λαό, για μια νίκη όλων μας.