Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας




Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στον Εύδηλο με μεγάλη συμμετοχή και σημαντική προσέλευση νέων μελών και φίλων. Η Συνέλευση αυτή αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την ΑΣΠΙ.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού της προεκλογικής διαδικασίας. Συγκροτήθηκαν επιτροπές και ομάδες εργασίας που θα ασχοληθούν με τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, με τη σύνταξη φυλλαδίων, με τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και με τον προγραμματισμό ενημερωτικών συναντήσεων σε διάφορα χωριά του νησιού. Επικαιροποιήθηκε ομόφωνα η απόφαση της Γ. Σ. του Οκτωβρίου  2013 , επικεφαλής της νέας μας προσπάθειας να είναι ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος της ΑΣΠΙ, Ηλίας Γαγλίας.

Ανανεώσαμε τέλος το κάλεσμα προς τους πολίτες και τις κοινωνικές συλλογικότητες του νησιού, που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή σε ένα καλύτερο τόπο, μέσα από τη διαρκή ενεργό δράση και τη συμμετοχή στα κοινά ∙ που θέλουν να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους μέσα από ανοιχτές αμεσο - δημοκρατικές διαδικασίες ∙ που δε μένουν απλώς στη διαμαρτυρία, αλλά παίρνουν πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης, με τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων και υποδομών αυτοδιαχείρισης για τα τοπικά ζητήματα.

Όλους αυτούς τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, για να αντιπαλέψουμε  το ενισχυμένο από τον « Καλλικράτη» συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης και τις απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, στοχεύοντας σε ένα διαφορετικό μοντέλο αυτοδιοίκησης, δημοκρατικό, συμμετοχικό και αποκεντρωμένο.

Συνοδοιπόροι της προσπάθειας, καλή δύναμη.   Το μέλλον είναι στα χέρια μας.