Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΑ Πάτρας: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας



...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Η πράσινη καρδιά της Πάτρας, το Δασύλλιο που άρρηκτα είναι συνδεδεμένο εδώ και 63 χρόνια με την Ελληνική Ραδιοφωνία, δέχθηκε  το μεσημέρι του Σαββάτου (11 Ιανουαρίου) εκατοντάδες πολίτες, που τίμησαν την συλλογική γιορτή των εργαζόμενων της ΕΡΤ ΟPEN και του Κινήματος των Αλληλέγγυων.  Εδέσματα χειροποίητα, και βασιλόπιτες πάνω από όλα τραπέζια ενωμένα και ποτήρια υψωμένα με την ευχή «Να νικήσει η Δημοκρατία και ο Ελληνισμός να ξορκίσει το μαύρο από τη ζωή μας», θύμισαν την Πάτρα του παλιού καιρού και της φτωχολογιάς.  Παράλληλα, έδωσαν και τον τόνο της εναλλακτικής αντιμετώπισης της κρίσης σε καιρούς ισοπεδοτικούς. 

Να σημειώσουμε ότι η γιορτή στην ΕΡΑ Πάτρας για τον επτάμηνο αγώνα της ΕΡΤ ΟPEN έκλεισε με ελληνικούς χορούς τα βήματα των οποίων έσυραν αλληλέγγυοι πολίτες της Αχαϊας, πολλοί εκ των οποίων έφτασαν στο Δασύλλιο πεζοπόροι (λόγω έλλειψης χρημάτων)  από τις γύρω περιοχές της.
Εξάλλου, για την σημασία της αποστολής της ΕΡΤ – OPEN μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ Πάτρας ο διεθνούς κύρους  σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Ο κ. Βούλγαρης ειδικότερα αναφέρθηκε  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σκηνοθέτες από τις 11 Ιουνίου και μετά με το μαύρο στην ΕΡΤ και δη στην Ελληνική Τηλεόραση, που τόσο καθοριστικά έχει συμβάλει στην πορεία των Ελλήνων δημιουργών αλλά και στις δικές του ταινίες. Ο γνωστός σκηνοθέτης απάντησε και σε σχετικά με την νέα του ταινία «Μικρά Αγγλία» ερωτήματα, που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον κινηματογράφο «Απόλλων» του Αιγίου. Στην προβολή παρέστη και ο ίδιος ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους εκατοντάδες θεατές κάθε ηλικίας.