Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Όχι συγκάλυψη των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής


KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Tηλ.2013232871, 6932828964

Ανακοίνωση  Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ, Αθήνα 23/12.2013

Όχι συγκάλυψη των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής

Τουλάχιστον ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά να θεωρηθούν «ανεπαρκείς ενδείξεις» τα παρακάτω για σχέση με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: 117 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής πλάι σε ένα οπλοστάσιο με πιστόλια, μαχαίρια τύπου «πεταλούδα», σφαιρίδια , σιδηρογροθιές, σφενδόνες, λάμες και ρόπαλα του μπέϊζ μπόλ.
 Όλα αυτά ήταν στη κατοχή των δολοφόνων του 26χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα , του  Λιακόπουλου Διονυσίου και του Στεργιόπουλου Χρήστου. Τι άλλο έπρεπε να έχουν άραγε στη κατοχή τους για να κριθούν προφυλακιστέοι και για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση;
Μόλις σήμερα δύο Νιγηριανοί και ένας Σενεγαλέζος οι όποιοι κρίθηκαν αθώοι για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ οδηγήθηκαν στα κρατητήρια για έλλειψη εγγράφων, ο ένας μάλιστα διότι δεν παρέστη σε συνέντευξη για την ανανέωση της κάρτας αιτούντος ασύλου η οποία είχε συμπέσει με τη κράτηση πριν τη αθώωση του! Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την τυφλή δικαιοσύνη!
Παρά την εισήγηση των εφετών ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής  να κριθούν προφυλακιστέοι, πρώτα ο εισαγγελέας κ.Ντογιάκος πρότεινε «υπό όρους κράτηση» και μετά οι δύο δικαστές αποσυνδέουν τη δολοφονία από τη εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου και των περιπολιών θανάτου με μηχανάκια.
Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για να απαλλαγεί  η Χρυσή Αυγή από άλλη μια δολοφονία μελών της.
Η συγκάλυψη των εγκλημάτων της ήταν καθεστώς πρίν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η οσμή της επαναφοράς στην ασυλία των εγκλημάτων είναι έντονη όσο παραμένει στη θέση του ο ίδιος ο υπουργός  Ν.Δένδιας.
Αργά αλλά σταθερά επαναφέρουν τη θεωρία των δύο άκρων αφήνοντας χώρο δράσης στην Χρυσή Αυγή όπως έδειξαν τα αστυνομικά μέτρα που επέτρεψαν την πραγματοποίηση συνάξεων μίσους  των νεοναζί την ίδια ώρα που επιχειρούσαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν το αντιφασιστικό κίνημα να διαδηλώσει στους δρόμους.
Ο δημοκρατικός κόσμος και το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να ανεβάσουν το επίπεδο επαγρύπνησης καθώς οι μεθοδεύσεις των από τα πάνω αφήνουν ανοικτή την πόρτα να ξαναγυρίσουν στο δρόμο τα τάγματα εφόδου των νεοναζί.
Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια , κάθε δημοκράτη και αριστερό, τα συνδικάτα, τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, τα κόμματα της αριστεράς και τους βουλευτές τους, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών να κινητοποιηθούν στο πλευρό της οικογένειας του δολοφονημένου Σαχζατ Λουκμάν ώστε να αποτρέψουμε την συγκάλυψη  της ρατσιστικής δολοφονίας της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε σε εκδήλωση στο Κερατσίνι την Παρασκευή 3 Γενάρη 5μμ στη Π.Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας  όπου η οικογένεια του Σαχζάτ Λουκμάν τιμά τον Παύλο Φύσσα
Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Γενάρη 9πμ στα Δικαστήρια, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!