Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα δράσης του συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα, τις απολύσεις και τις εργολαβίες

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ


Στις 9 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η 5η σύσκεψη του Συντονισμού, τρεις ημέρες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας κατά του προϋπολογισμού και της καταστολής, όπου συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, του ΕΚΠΑ, των Νοσοκομείων και του ιδιωτικού τομέα. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη καταστολή που δεχτήκαμε και ιδιαίτερα αυτή που στράφηκε ενάντια στο πιο ζωντανό κομμάτι της πορείας, αυτό των μαθητών. Κάτω από την πίεση της πορείας, που παρέμεινε για ώρες στα  Προπύλαια, αναγκάσαμε τις δυνάμεις καταστολής να απελευθερώσουν τους μαθητές που είχαν εγκλωβίσει στα Προπύλαια.

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις για τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα που πάρθηκαν στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, του ΕΚΠΑ και των φοιτητικών συλλόγων, παρά τις πιέσεις που τους ασκούνται.

Καταγγέλλουμε την εισαγγελική παραγγελία προς το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, η οποία το καλεί να αποστείλει στη ΓΑΔΑ τα πρακτικά της  02-12-2013 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, κοινοποιώντας τους  τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της Απεργιακής Επιτροπής. Είναι μία πρωτοφανής ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και στρέφεται ενάντια στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και στο όργανο που συστάθηκε από τα κάτω 14 εβδομάδες τώρα για την υλοποίηση των αποφάσεών των ΓΣ και την οργάνωση του απεργιακού αγώνα.

Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκαν:
• Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία να καταδικάσουν την παρέμβαση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στις συλλογικές διαδικασίες και στο ανοιχτό συλλογικό όργανο συντονισμού του απεργιακού αγώνα και υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων καθώς και  την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων απεργών του ΕΚΠΑ.

• Συμμετοχή από τα σωματεία του Δημοσίου στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 10 Δεκέμβρη στις 2μμ, ενάντια στις διαθεσιμότητες, με σκοπό το συντονισμό αλλά και την πίεση προς την ΑΔΕΔΥ για ουσιαστική στήριξη των απεργιών.

• Συμμετοχή την Τρίτη 10 Δεκέμβρη στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην απεργία των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ στις 5μμ στα Προπύλαια και στην Εκδήλωση – Συζήτηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στις 6:30μμ, με θέμα «τη σύνδεση των ταξικών αγώνων από τα κάτω».

• Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας. Καλούμε σε συμπόρευση όλα τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους.

• Συμμετοχή στη συγκέντρωση την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στις 10πμ  στην Ευελπίδων για την ανάκληση απόλυσης της συναδέλφου από το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης».

• Συμμετοχή στο κάλεσμα του συλλόγου «Βιβλίου και Χάρτου Αττικής» με αφορμή τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στις 6 μμ στα γραφεία του συλλόγου Λόντου 6, 2ος όροφος.

• Στηρίζουμε τους συναδέλφους από τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι στον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του και τους καλούμε σε συμπόρευση.

• Καλούμε σε νέα σύσκεψη του Συντονισμού όλα τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και αγωνιστές από τους εργασιακούς χώρους και συνελεύσεις γειτονιών την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη, στις 5μμ στα Προπύλαια.