Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τραγικές ελλείψεις στο Αμαλία Φλέμιγκ - ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ!

 Με την εγκληματική έλλειψη που υπάρχει σε προσωπικό, φοβόμαστε ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε όχι μόνο ανεπαρκή φροντίδα των ασθενών αλλά πολύ σοβαρότερες και τραγικές συνέπειες.

   Σκόρπισαν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, με σκοπό να το συρρικνώσουν και να το κλείσουν άμεσα. Με την αντίδρασή μας καταφέραμε να ματαιώσουμε το κλείσιμο σε πρώτη φάση.  
 Όσο περνούν οι μέρες  η κατάσταση στο νοσοκομείο πάει από το κακό στο χειρότερο. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι το αρχικό σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί.
   Το προσωπικό δουλεύει κάτω από κάθε όριο ασφαλείας. Υπάρχει ελάχιστο προσωπικό που ξεζουμίζεται και ξεπερνάει τα όρια της αντοχής του προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα τμήματα. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ένα ή κανένα ρεπό, χωρίς να μπορούν να πάρουν άδεια, χωρίς να μπορούν ούτε να αρρωστήσουν. Ακόμα και τα λιγοστά ρεπό και άδειες ανακαλούνται προκειμένου να βγει η βάρδια.
   Η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ασθενείς.
Με την εγκληματική έλλειψη που υπάρχει σε νοσηλευτικό κλπ προσωπικό, φοβόμαστε ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε όχι μόνο ανεπαρκή φροντίδα των ασθενών αλλά πολύ σοβαρότερες και τραγικές συνέπειες.
  Το ίδιο άσχημη είναι η κατάσταση στα εργαστήρια και στις διοικητικές υπηρεσίες. Προσωπικό και ασθενείς δεν μπορούν να υποστηριχτούν διοικητικά, δεν υπάρχουν απαραίτητα υλικά και φάρμακα για την εξασφάλιση των οποίων γίνεται καθημερινός αγώνας.
   Η διοίκηση του νοσοκομείου, την περίοδο της διαθεσιμότητας, αλλά και αργότερα όταν φάνηκε η μεγάλη έλλειψη προσωπικού προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις, υποσχόταν άμεση τοποθέτηση προσωπικού, διαβεβαίωνε ότι θα ξαναλειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο <<Νωρίτερα απ' όσο νομίζετε>>. Όλα αποδείχτηκαν κούφια λόγια. Σήμερα "νίπτουν τας χείρας" (ενώ τα ρουσφέτια συνεχίζονται.). Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η μεταφορά των εργαστηρίων και του Κ.Αιμοδοσίας στο Σισμανόγλειο, ενώ με το ίδιο πρόσχημα της μεταφοράς και ενοποίησης ήδη έχουν διαλυθεί τα πλυντήρια, και οι οικονομικές υπηρεσίες.
   Για μας η κάθε "μεταφορά" σημαίνει κατάργηση υπηρεσιών και λειτουργιών από το Αμαλία Φλέμιγκ με σκοπό να οδηγηθεί στο κλείσιμό του. (Ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιη η "τύχη" των μεταφερόμενων δομών). 

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! 
ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 
ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! 
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
   Σε πρακτικό επίπεδο, το Σωματείο ήδη έχει ζητήσει να συναντηθεί με τη διοίκηση προκειμένου να θέσει τα ζητήματα και να απαιτήσει να σταματήσει η διάλυση του νοσοκομείου και να ενισχυθεί ΆΜΕΣΑ με προσωπικό.
   Ταυτόχρονα , σε συνεργασία με την επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο, κοινοποίησε στη διοίκηση έγγραφο που παρουσιάζει την κατάσταση, επισημαίνει τις ανάγκες και ζητά την άμεση κάλυψή τους. (Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ!)

ΣΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!, παρά τις τυπικές ενέργειες που είμαστε         διατεθειμένοι να κάνουμε, πιστεύουμε πως πραγματική πίεση μπορεί να ασκηθεί μόνο        μέσα από την κινητοποίηση των εργαζομένων. Μετά τη συνάντησή μας με τη διοίκηση -     άμεσα  - θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων, θα ενημερώσουμε και θα  πάρουμε όλοι μαζί απόφαση για κινητοποιήσεις.                                              

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!