Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Με την ΕΡΤ...

Η ελληνική μουσική σκηνή στο Δεύτερο

Για Τρίτη χρονιά το Βʼ Πρόγραμμα συνεχίζει τις συναντήσεις-συναυλίες στα studios της ΕΡΑ, στηρίζοντας πάντα την καλή ελληνική μουσική.
Από το studio E μεταφερόμαστε στο studio C και κάθε Πέμπτη 9-11 το βράδυ συναντάμε εκλεκτούς συνθέτες, μουσικούς και ερμηνευτές, αλλά και τους ακροατές του Βʼ Προγράμματος με το γενικό τίτλο «Η ελληνική μουσική σκηνή στο Δεύτερο».
Οι συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο κοινού, θα μεταδίδονται απʼ ευθείας από το δίκτυο της ΕΡΑ, ενώ θα μαγνητοσκοπούνται από την τηλεόραση της ΕΡΤ και θα αναμεταδίδονται κάθε Σάββατο μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων.
Έναρξη Ραδιοσυναυλιών: Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 στις 21:00

Λίγες ημέρες πριν από την γενέθλιο ημέρα του Μάνου Χατζιδάκι (23/10/1925, Ξάνθη), το Δεύτερο πρόγραμμα τιμά τον μεγάλο Συνθέτη, που έχει αφήσει το στίγμα του στην Ελληνική Ραδιοφωνία.
Το βράδυ της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου μπορείτε να απολαύσετε ένα δίωρο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, τα τραγούδια και τις μουσικές του, στο Στούντιο C'  (Ραδιομέγαρο Ε.Ρ.Τ, Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, 1ος όροφος - Είσοδος ελεύθερη) και από το Στούντιο C' ζωντανά στους δέκτες σας, ραδιόφωνο ή/και υπολογιστή.

Θα ακουστούν τα έργα «Μεγάλος Ερωτικός», «Μπαλάντες της οδού Αθηνάς», «Χωρίον ο Πόθος».

Στην συναυλία συμμετέχουν  Τάσος Μισυρλής Τσέλο- Φωνή, Άννα Λινάρδου Φωνή, Θόδωρος Κοτεπάνος Πιάνο, Διονύσης Βερβιτσιώτης Βιολί, Βασίλης Λιαρμακόπουλος Μπάσο, Ισμήνη Παπαθανασίου Κλαρινέτο.

Παρουσίαση: Έλενα Διάκου





Ο θίασος «Βήματα» ,της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, θα μας παρουσιάσει το  έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη «Ο Φώντας», ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ,  ώρα  21:30 ,  STUDIO C, Ραδιομέγαρο

..…έχουμε την τιμή, να φιλοξενήσουμε το  θίασο «ΒΗΜΑΤΑ» με το έργο
                                             ΦΩΝΤΑΣ
                                                                                                            ….του Μήτσου Ευθυμιάδη
Ο θίασος «Βήματα» ,της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, θα μας παρουσιάσει το  έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη «Ο Φώντας», που αποτελεί έναν από τους μικρούς «θησαυρούς» της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.
Με αφορμή τη σχέση ενός ζευγαριού, του Βούλη και της Αριστέας, ο Μήτσος Ευθυμιάδης με συγγραφική μαεστρία ανέδειξε τη σχέση του εκμεταλλευτή και του εκμεταλλευομένου. Ο Βούλης, ένας άχρηστος σύζυγος, παρασιτεί εις βάρος της Αριστέας. Συντηρεί και παρατείνει την κατάσταση αυτή προς όφελός του, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα παραπλάνησης. Ένα από αυτά είναι και ο Φώντας. Πρόσωπο ανύπαρκτο, όμως κεντρική αναφορά του έργου. Ο «Φώντας» συμβολίζει τις φρούδες ελπίδες, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τις αυταπάτες, οτιδήποτε προβάλλει ως κοινωνικό εμπόδιο στην εξέλιξη του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Μήτσου Ευθυμιάδη (2003), το έργο του αποκαλύπτει τη διαχρονική του αξία, τους πολιτικούς συμβολισμούς του. Στη σκηνική μεταφορά του «Φώντα» σήμερα είναι αναγκαίο να τονιστεί αυτή η συμβολική του διάσταση με λιτά σκηνικά και εκφραστικά μέσα και με τη θεατρική επαγρύπνηση ηθοποιών και κοινού. Έτσι η παράσταση προσφέρεται ως ακατέργαστη πρώτη ύλη που πρέπει να την επεξεργαστεί το ίδιο το κοινό. Αυτός είναι ο στόχος της σκηνοθετικής γραμμής, την οποία υπογράφει η Αγγελική Ξένου.
Στα πλαίσια της σκηνοθετικής αντίληψης για το ανέβασμα του έργου, ο θίασος «Βήματα» συνεργάζεται με το συγκρότημα «KollektivA», για τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής. Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος. Στους ρόλους της Αριστέας και του Βούλη η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ