Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απολυμένους του ΔΟΛ

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/09/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) για το νέο πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε την Παρασκευή 30 Αυγούστου και την Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, οδηγώντας στην ανεργία 48 συναδέλφους.
      Η εργοδοσία με καταφανή σκληρότητα προχώρησε σε μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, που για χρόνια έδωσαν την ψυχή τους στην εργασία τους και σημειωτέον μέχρι σήμερα έχουν υποστεί επαναλαμβανόμενες μειώσεις των αποδοχών τους, στο βωμό της διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους.
      Η επίθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας σταθερά αντεργατικής πολιτικής της Διεύθυνσης του Οργανισμού τα τελευταία τρία χρόνια. Αναφέρουμε για παράδειγμα την απόλυση δεκάδων διοικητικών υπαλλήλων το Σεπτέμβριο του 2010 και το επαπειλούμενο lock out που ακολούθησε, προκειμένου να εξαναγκαστούν οι δημοσιογράφοι να καταδικάσουν την απεργία της ΕΣΗΕΑ.
      Το απροειδοποίητο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης του «Βήματος», που ακολουθήθηκε από δεκάδες απολύσεις δημοσιογράφων, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν, παρά την αρχική προσχηματική ανάκλησή τους.
      Την εκβιαστική επιβολή ατομικών συμβάσεων στη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων.
       Τις απειλές και συχνά τους τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστικών εκπροσώπων, με αποκορύφωμα την απόλυση της συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου.
      Τη σταδιακή απομάκρυνση όλων των συναδέλφων που υπερασπίζονταν τα σωματεία τους και τη συλλογική τους σύμβαση και δραστηριοποιούνταν στις γενικές συνελεύσεις.        
     Τη διαρκή επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, που ανάγκασε αρκετούς συναδέλφους, παρά τα προφανή οικονομικά τους προβλήματα, να ζητούν οι ίδιοι την απόλυσή τους γιατί δεν άντεχαν άλλο. Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.
      Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που βιώνουμε τις συνέπειες της ίδιας μνημονιακής πολιτικής από την κυβέρνηση, τόσο σε βάρος των θέσεων εργασίας όσο και σε βάρος της ενημέρωση, συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας του ΔΟΛ.
      Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο κοινός συντονισμένος αγώνας μας για να απαλλαγούμε από την πολιτική που λύνει τα χέρια στους εργοδότες να διαλύουν τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων.