Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Περήφανοι για τους συντρόφους και τους συναδέλφους μας

 ...αναδημοσίευση από το http://financialcrimesnews.blogspot.gr...


Ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων θα στελεχώσουν τη ΔΤ (ΔΝΤ TV) και σε επίπεδο Αθήνας - ΕΣΗΕΑ, βλέπουμε από τα ονόματα των δημοσιογράφων ότι συμμετέχουν υποψήφιοι (αναφερόμαστε στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ) από όλα τα ψηφοδέλτια (μνημονιακά και αντιμνημονιακά που είχαν καταδικάσει το λουκέτο και τις δίμηνες συμβάσεις της ντροπής, ανάμεσά τους και οι εκδοχές της αριστεράς του ρεζιλικιού) εκτός από το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (ΑΡΜΜΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Ανένταχτοι, Financial Crimes), όπου ούτε ένας από τους εντός, αλλά και τους εκτός ΕΡΤ δεν έκανε "δήλωση".
Περήφανοι για τους συντρόφους μας, περήφανοι για όλο τον υπόλοιπο κόσμο των συναδέλφων μας όλων των ειδικοτήτων, που δίνει τη μάχη του, χωρίς κανείς να έχει από το παρελθόν ή από το παρόν, καβάτζες από golden συμβάσεις και πολλαπλές απασχολήσεις, περήφανοι για τον εκτός ΜΜΕ κόσμο που μας δίνει απλόχερα την αλληλεγγύη του, συνεχίζουμε τον αγώνα για να φύγει η τρόικα, τα μνημόνια και οι εγχώριοι υποστηρικτές της.



2) Ο αγώνας των «αμετανόητων» εργαζομένων της ΕΡΤ, να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας

...αναδημοσίευση από  http://www.asyntaxtostypos.org...

 Διάχυτη είναι η αίσθηση στις τάξεις  των εργαζομένων της ΕΡΤ που (είτε ενσυνείδητα είτε υποκύπτοντας στις πιέσεις, στους εκβιασμούς και στους βιοποριστικούς φόβους) υπέβαλλαν τα «χαρτιά» τους στη «μεταβατική» φούσκα, ότι προδόθηκαν από μια κυβέρνηση που τους παγίδεψε μέσα στην ασάφεια της νέας εργασιακής σχέσης και των νέων τους «καθηκόντων». Πόσοι, ποιοι, πόσα μόρια, ποιος μισθός, για πόσο, με τι ανταλλάγματα; Στη «Διαύγεια», έχει πέσει «μαύρο»! Πολλοί υπογράψαντες, το σκέπτονται σοβαρά αν θα ανταποκριθούν στο κυβερνητικό κάλεσμα για ανάληψη μιας εξευτελιστικής «εργασίας». Αναμένονται δε και επώνυμες καταγγελίες από πρόσωπα που δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις στο «παρά πέντε» για την υποβολή αιτήσεων. Οι εκπλήξεις θα είναι αρκετές. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι: Όλα στη φόρα! Όλα στη δημοσιότητα!
Από την άλλη, αυτοί που επέδειξαν υψηλές αντοχές σε κάθε είδους πιέσεις (προερχόμενες καμιά φορά και από μεγαλοσυνδικαλιστικά στελέχη-αρουραίους που δρουν στο σκοτάδι του «μαύρου») αλλά και οι αποφασισμένοι από την αρχή να δώσουν τον αγώνα τον καλό μέχρι τέλους, προσπαθούν να διαχειριστούν τη θλίψη τους για την «προδοσία» των συναδέλφων τους. Αλλά, σε αντιστοιχία με το λάθος που διέπραξε η κυβέρνηση να μην υπολογίσει σωστά την αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αλληλέγγυων στο κλείσιμο της μόνης και πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας, η κυβέρνηση φαίνεται να μην υπολόγισε σωστά και την αντίδραση των εργαζομένων που αρνήθηκαν να γίνουν «δηλωσίες»: Οι εργαζόμενοι παραμένουν στα κτίρια (όπως άλλωστε τους το ζήτησε ο «ειδικός διαχειριστής» Γκίκας Μάναλης για να φυλάνε τη δημόσια περιουσία!), συνεχίζουν την εκπομπή κανονικού προγράμματος, συνεχίζουν και εμπλουτίζουν τις δημόσιες εκδηλώσεις και τα δρώμενα (συναυλίες, προβολές, συζητήσεις κλπ.), και παρά την προσωρινή πικρία της «προδοσίας», παραμένουν όρθιοι υποστηρίζοντας ότι οι απολύσεις τους είναι παράνομες. Υπερασπίζονται το δικαίωμα στη συνέχεια της ιστορικής ΕΡΤ, απαλλαγμένης από τα κυβερνητικά φερέφωνα προς όφελος της πραγματικής δημοκρατίας. Μιλάνε για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Δεν παραδίδονται και είναι αποφασισμένοι να μην σκύψουν το κεφάλι. Με πολιτική απόφαση έκλεισε η ΕΡΤ. Με πολιτική απόφαση απαιτούν να ξανανοίξει, όποια κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία.
Αξίζει ο σεβασμός στους ανθρώπους που αποφάσισαν να μην πέσουν στην «κρεατομηχανή». Ο συμβολισμός του αγώνα τους αξίζει την πραγματική μας αλληλεγγύη και στήριξη. Η νίκη των «αμετανόητων» εργαζομένων της ΕΡΤ, θα είναι και νίκη ολόκληρης της κοινωνίας. Πλαισιώστε τις εκδηλώσεις τους – στηρίξτε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους – αποκρούστε τα κυβερνητικά ψέματα και τη «μαύρη» προπαγάνδα – υπερασπιστείτε το δικαίωμα στην ελευθερία εκφοράς του δημόσιου λόγου – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας είναι τώρα απαραίτητη. Να μην αφήσουμε μόνο, ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΔΡΥΟΚΟΛΑΠΤΗΣ