Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αμπελόκηποι: Από την ΕΡΤ, έως τον ΟΚΑΝΑ, το ΙΓΜΕ και το Γηροκομείο

...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Εκδήλωση για τις εργασιακές εξελίξεις της περιόδου και τις συνδέσεις τους με τις πολιτικές εξελίξεις, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία στο μετρό της Πανόρμου, στους Αμπελόκηπους, η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Την πολιτική πρόταση των διοργανωτών για την περίοδο και τους εργατικούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσίασε ο Α. Δραγανίγος μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ΙΓΜΕ έκανε ο πρόεδρος του σωματείου Χ. Σμυρνιώτης και για την ΕΡΤ, ο Ν. Μπράτσος, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Στη συνέχεια μίλησαν συνδικαλιστές χώρων της περιοχής και κάτοικοι.
Παρεμβάσεις έκαναν από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ο Βασίλης Κωστέλας, γιατρός, από τον ΟΚΑΝΑ η Έμυ Κουτσοπούλου, από τη ΜΟΔ ο Στράτος Βουραζέρης, από τους επί τριετία απλήρωτους εργαζόμενους του Γηροκομείου, ο Γιάννης Πουλής, από τους εκπαιδευτικούς (ΟΛΜΕ) η Έφη Γάνιαρη,  από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αγ. Παρασκευής, ο Δ. Κλεφτοδήμος, από το σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, ο πρόεδρος Μιχάλης Ζωίδης, κλπ
Στη συζήτηση αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί για όποιον είναι αντίθετος στις πολιτικές ΕΕ-ΔΝΤ, ότι έχει όραμα τη Β. Κορέα (συνήθως κατηγορώντας την αριστερά) ή καθεστώτα τύπου Ιράν, αλλά τις πρακτικές αυτών ακριβώς των καθεστώτων εφάρμοσε με το να ρίχνει το σήμα από τους δορυφόρους, να κόβει κινητά και ίντερνετ και να ρίχνει «μαύρο» στις οθόνες.
Στο τέλος, τα αγωνιστικά ραντεβού ανανεώθηκαν για τη γενική απεργία της Τρίτης, αλλά και στις κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε. Και σε αυτή την εκδήλωση, όπως και σε πολλές άλλες, διακινήθηκαν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης της ΠΟΣΠΕΡΤ.


Όπως ανακοινώθηκε αύριο Πέμπτη στις 2μμ το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αγ. Παρασκευής, διοργανώνει στο δημαρχείο σύσκεψη συνδικαλιστών από την περιοχή και από όλους τους κλάδους.