Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου

                                                                                                   
ΣΜΥΡΝΗΣ 2  -  831 00 ΣΑΜΟΣ  -  ΤΗΛ. 22730 27561 -  FAX 22730 28440
           

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Συνάδελφοι στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προχωρεί στην κατάθεση νομοσχεδίου με τον τίτλο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» που προβλέπει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Στηρίζει τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων επιχειρηματιών στον τομέα του εμπορίου για αύξηση της κερδοφορίας τους, με την ταυτόχρονη εξουθένωση των εργαζομένων και το τσάκισμα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων.
Ανοίγει τα μικρά καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές το χρόνο και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα άνω των 250 τ.μ. 7 Κυριακές το χρόνο.
Ισχυρίζονται ότι ο νέος νόμος θα δημιουργήσει 30.000 νέες θέσεις εργασίας κυρίως στο εμπόριο. Μας κοροϊδεύουν!
Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ανοίγουν το δρόμο για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς, την αύξηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.
Θέλουν εργαζόμενους δούλους των πολυεθνικών χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις με μισθούς των 400 ευρώ.
Οι πλειοψηφίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) χρόνια τώρα ξεπουλάνε τον κλάδο μας και έχουν ευθύνες. Συμφώνησαν στην απελευθέρωση του ωραρίου, υπέγραψαν κλαδική σύμβαση για το εμπόριο με μειώσεις, στη λογική του «μικρότερου κακού». Τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας!
Συνάδελφε βγάλε συμπεράσματα από αυτά που ζεις καθημερινά. Από την ανεργία, τη φτώχια, το μισθό πείνας, το μισθό που δεν παίρνεις πολλές φορές ενώ δουλεύεις, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την ανασφάλιστη εργασία, τα εξοντωτικά ωράρια, τα χαράτσια και τις ελλείψεις σε υγεία και παιδεία. Σκέψου ότι δεν έχεις άλλο δρόμο πέρα από το δρόμο του αγώνα. Οργανώσου στο σωματείο σου! Αυτό είναι η δύναμή μας!
Η εργατική τάξη μπορεί να αντισταθεί και να νικήσει αν είναι οργανωμένη. Ο φόβος και η υποταγή δεν μας αρμόζει. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, απέναντι σε αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Εμείς πρέπει να καθορίζουμε τη ζωή μας και όχι αυτοί.
Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Νομοθετική κατοχύρωσή της.
Να αποσυρθεί το νέο πολυνομοσχέδιο
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΩΡΑ 10.00΄ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΜΟΥ