Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κανένας εργαζόμενος στην ΥΕΝΕΔ τους - όλοι στον αγώνα για δημόσια, ανοιχτή τηλεοραση


Όχι δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, αλλά δεν μπορούμε και να μην το σχολιάσουμε. Η «μεταβατική» προκήρυξη θέσεων για το νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης, με στόχο να «περάσει» αρχικά τις 650 απολύσεις από τους 2650 εργαζόμενους, που με τον αγώνα τους μπλοκάρουν τα κυβερνητικά σχέδια και ακολούθως να αρχίσει η αποψίλωση μέχρι τη ΝΕΡΙΤ των περίπου 1.000-1.200 εργαζομένων εκ των οποίων αρκετοί με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, «δείχνει» πεντακάθαρα τις προθέσεις των εμπνευστών της. Αρχικά προκηρύσσει 580 θέσεις εργασίας, χωρίς καν να κάνει γνωστή ούτε τη σύμβαση.
Ουσιαστικά κατακρεουργεί την Περιφέρεια και προκηρύσσει 20 θέσεις πολιτικών συντακτών στην Αττική (προφανώς για να ακολουθήσουν το δόγμα της κυβέρνησης για παρουσίαση «μόνο ευχάριστων ειδήσεων»). Πολλές κατηγορίες εργαζόμενων της ΕΡΤ αποκλείονται τελείως από την νέα ΔΤ, για την οποία δεν προβλέπεται ούτε νομικό τμήμα, δεν υπάρχουν Ραδιοτηλεόραση, ίντερνετ, δημόσιες σχέσεις, μουσικά σύνολα! Σε περιοχές όπως ο Έβρος, το Ιόνιο ή οι Κυκλάδες δεν θα υπάρχει κανένας δημοσιογράφος, ενώ σε ολόκληρη την Κρήτη προβλέπεται μόνον ένας! Προβλέπονται επίσης θέσεις για 32 ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ενώ στην ΕΡΤ δούλευαν μέχρι τώρα μόλις 12!  Για την ΕΡΑ στην Αττική, προκηρύχθηκαν 37 θέσεις εργασίας, όταν ένας μικρός δημοτικός σταθμός του λεκανοπεδίου («επικοινωνία 94FM» του Δήμου Ηρακλείου) και μάλιστα μετά από πολυετή οικονομική δυσπραγία, έχει 34 εργαζόμενους.
Είναι ορατή η «προεργασία» του σχεδίου, πρώτα καταγραφή των «προθύμων» και γνωστών υποστηρικτών των μνημονίων, από την ενιαία ΕΡΤ και ακολούθως η προκήρυξη προσαρμοσμένη στις «διαθεσιμότητες», ώστε να μην υπάρξουν «κενά» και ξεφτιλιστεί και αυτή η κίνηση πανικού της κυβέρνησης.
Απαντάμε:Kαμία απόλυση, καμία βλαπτική μεταβολή εργασιακών σχέσεων, κανένα λουκέτο σε περιφερειακές ΕΡΑ και την ΕΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «αξιολογήθηκαν» αυτές τις ημέρες του αγώνα, όπως και οι απόντες από εναλλακτικό τους πρόγραμμα , αυλικοί της τρόικας, που παρεπιδημούσαν για χρόνια στην ΕΡΤ και τώρα ξερογλύφονται για διευθυντικές θέσεις στη νέα ΥΕΝΕΔ.
Επίσης αξιολογήθηκαν και οι τραγικές φιγούρες του μνημονιακού επιτελείου, με την τηλεοπτική γκάφα του πρωθυπουργού.
Στηρίζουμε τον αγώνα για δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανοιχτή και πλουραλιστική και όχι φερέφωνο της προπαγάνδας των τροϊκανών.

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το http://www.antarsya.gr/node/1564